Giganten

Dette kunne blitt sesongen Knut Henry Haraldsen (25) helst så gikk i glemmeboka. I stedet er det blitt Vålerenga-spillerens beste sesong noensinne.

Fra å være mer eller mindre uønsket i Vålerenga etter returen fra utlån i Bryne, kan Tippeligaens høyeste spiller (196 centimeter) se tilbake på et begivenhetsrikt halvår:

Han har spilt fra start i samtlige serie- og cupkamper, han er formspilleren på Dagbladets spillerbørs, ligger på 6. plass på Årets Spiller-lista - og er av Dagbladets lesere kåret til Månedens beste spiller for august.

- Jeg synes vi har spilt en del solide kamper i det siste, og for min egen del har det gått veldig bra, så det er veldig smigrende og tilfredsstillende å få en slik anerkjennelse, sier Knut Henry Haraldsen til Dagbladet.

En f...

Den merittlista er nesten for god til å være sann, med tanke på at Knut Henry på nyåret i år var lenger enn bakerst i køen i VIF da han vendte hjem etter et år på utlån til Bryne.

Bryne ville kjøpe. Vålerenga ville selge. Haraldsen ville kjempe. For en plass på Vålerenga.

- Jeg visste at jeg ikke var ønsket, så forutsetningene var ikke de beste. Det gikk en liten f... i meg, og jeg var fullt bestemt på å gi alt og vise at jeg dugde. Jeg er ikke en person som gir opp så lett, sier Haraldsen.

Seier og tap

Årets opptur kan få et skikkelig klimaks 3. november. Da spiller han cupfinale på Ullevaal. Haraldsen vet hva det vil si både å vinne og tape den store årlige fotballfesten.

Han ble mester med Vålerenga i 1997, og var tapende cupfinalist med Bryne i fjor.

- Cupfinaler er noe helt spesielt, og jeg er veldig lysten på en tittel til, sier Knut Henry.

Kontrakten med Oslo-laget går ut etter årets sesong. Partene har vært i forhandlinger en stund, men har ennå ikke kommet til enighet. Knut Henry er tilbudt en dårligere kontrakt enn han har i dag, men hevder at det ikke nødvendigvis er årsaken til at de ikke er enige ennå.

- Slik jeg ser det, så skiller det lite. Men vi er ikke helt i mål på hva som bør være lønn og hva som bør være bonus.

Jurist

Og skulle de ikke komme til enighet, har Bosman-spilleren interessante henvendelser fra andre klubber. Midtstopperen har også bein å stå på utenfor fotballen. Parallelt med fotballkarrieren har han brukt tida til å studere juss. Nå mangler han bare en større eksamen, noen valgfag og sluttføring av en oppgave før han kan kalle seg jurist.

- Det er viktig å ha noen grunnpilarer å stå på etter fotballen. Men foreløpig vet jeg ikke helt hva jeg skal bruke utdannelsen til.

For bare to måneder siden ble Knut Henry og kona Benedikte også foreldre til Andreas.

- Blir det en ny fotballspiller?

- Han blir iallfall høy nok. Han var 54 centimer lang ved fødselen og vokser bra, smiler Knut Henry.

<B> BEST I AUGUST: </B> Vålerengas Knut Henry Haraldsen er kåret til månedens spiller i august.