Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giganten!

Shaka Hislop skulle ikke spilt, men reddet ett poeng mot Sverige. Svenskene ble pepet av banen.

Sverige - Trinidad & Tobago 0-0

(Dagbladet.no): Shaka Hislop hadde nok sett for seg en rolig kveld på innbytterbenken da Trinidad og Tobago møtte selvsikre svensker i sin første VM-kamp.

Men da førstekeeper Kelvin Jack skadet seg på oppvarmingen, måtte Hislop innta plassene mellom stengene.

Det gjorde han med bravur.

Selv om Sverige kjørte fullstendig over Trinidad & Tobago, og Zlatan Ibrahimovic, Henke Larsson, Marcus Allbäck, Fredrik Ljungberg & co fikk flere sjanser enn de kunne drømme om, fikk de aldri den forløsende 1-0-scoringen.

Det hjalp ikke en gang at svenskene fikk spille en hel omgang med en mann mer etter at Avery John grisetaklet Chippen Wilhelmsson.

Hislop reddet alt - både det mulige og umulige.

Selvsikre svensker

Giganten!

Sverige var enorme favoritter på forhånd - så store at spillerne selv la alle diplomatiske selvfølgeligheter til side og lovte å banke Trinidad og Tobago.

I stedet ble de pepet av banen av sine egne fans.

Etterpå ville ikke landslagssjef Lars Lagerbäck svartmale situasjonen.

- Vi gjør egentlig en veldig bra kamp. Vi gjør alt utenom å score. Vi skapte nok sjanser, men keeperen deres hadde mange fine redninger, sier Lagerbäck til svensk TV.

Må slå England?

Han vet imidlertid inderlig godt at Sverige kan få det tøft etter å ha avgitt poeng mot det antatte slaktofferet i gruppa.

- Det er mulig vi må ha en seier og en uavgjort på de to siste kampene. Eller kanskje to seire. Vi har to tøffe motstandere i vente, sier han.

Nærmere bestemt England og Paraguay.

Giganten!

Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic og Henke Larsson blir av svenskene selv kalt «The Super Swedes». I kveld var det i beste fall en overdrivelse.

- Vi spilte bedre i 2. omgang, og skaper bra med sjanser. Gode sjanser, som burde blitt omsatt i mål. Men iblant går de inn, og i dag gjorde de det ikke. beklager Ljungberg overfor SVT.

Og legger til:

- Hadde vi hatt litt flaks hadde vi vunnet 4-0.

God Shaaban

Rami Shaaban spilte sin 2. landskamp for Sverige, og hadde stort sett full kontroll. Kun en gang fikk han problemer - da innbytter Cornell Glen skjøt i tverliggeren.

På en ellers mørk svensk dag var Shaaban kanskje en gladeste.

- Det var «jättekul» å spille. Og vi hadde fantastiske fans som støttet oss, sa Shaaban - og glemte kanskje i forbifarten av svenskene ble pepet av banen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling