Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overraskende vinner i Herald Sun Tour:

Gigantene lot hjelperne skinne

Orica-Scott tok grepet om sammendraget.

LOT HJELPEREN SKINNE: Dronningetappen dreide seg ikke mest om Esteban Chaves (til høyre), men om alltid lojale Damien Howson. FOTO: AFP/Mal Fairclough
LOT HJELPEREN SKINNE: Dronningetappen dreide seg ikke mest om Esteban Chaves (til høyre), men om alltid lojale Damien Howson. FOTO: AFP/Mal Fairclough Vis mer

(procycling.no): Den første fellesstarten under Sun Herald Tour, var også dronningetappen.

Dermed ventet sykkelfansen på duellen mellom kapteinene Chris Froome og Esteban Chaves under den 174,2 kilometer lange etappen mellom Wangaratta og Falls Creek i høyden.

Men selv om de to gigantene målte krefter mot hverandre mot slutten av den 29 kilometer lange stigningen, kjempet de ikke om etappeseieren.

Løytnantene gikk etter

Åttemannsbruddet var i realiteten hentet inn ved foten av Falls Creek. Steve Lapier (JLT Condor) var den første som angrep, men han ble hentet inn av løytnantene Damien Howson (Orica-Scott) og Kenny Elissonde (Team Sky).

Manøveren så ut til å være et grep for å gi kapteinene hver sin hjelperyttere høyere opp i fjellsiden, men det viste seg at etappeseieren skulle stå mellom de to.

Innenfor de siste kilometerne forsøkte Howson ved flere anledninger å riste av seg franskmannen, og lyktes med det et par kilometer unna streken.

Litt senere angrep også 20-åringen Jai Hindley fra gruppa til Froome og Chaves. Orica-Scott-rytteren suste forbi en kapitulert Elissonde, og tok andreplassen.

Chaves og Froome våknet

I gruppa bak hadde Chaves og Froome redusert antallet kraftig ved å gyve løs på hverandre oppover fjellsiden.

Colombianeren stjal et sekund på konkurrenten sin da han passerte målstreken, men fortsatt er briten tre sekunder foran i sammendraget.

Rittet ledes nå av dagens mann, Howson, den lojale Orica-Scott-rytteren har 38 sekunder å gå på til lagkompis Hindley.

- Alt falt på plass for min del i dag. Med en gang jeg sa jeg trodde jeg kunne ta dette, viste laget med full tillit, så jeg får ikke takket dem nok, sa Howson til Herald Sun.

- Hele laget bak Howson

Gigantduellen mellom Chaves og Froome ble kanskje ikke det vi hadde forventet, men Howson har nå gode muligheter til å vinne rittet sammenlagt.

Overfor cyclingnews.com sier Chaves at han bare var glad for gi noe tilbake til en av hans mest trofaste hjelperytere.

- I dag gjorde han en skikkelig god prestasjon. Det er utrolig, og jeg er veldig glad på hans vegne. Han ofrer seg hele tiden for laget sitt, ikke bare for meg - men for både spurtere og klatrere. Denne karen fortjener dette. Det er en flott ting at han opplever å gå til topps i Melbourne. Han fortjener dette, og vi skal prøve å vinne dette for ham, uttalte Chaves til cyclingnews.com.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling