Gigantene møtes igjen. Sist tok det fullstendig av

Ronaldo og Zlatan eide kampen forrige gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag kveld møtes de to gigantene igjen. Det er tredje kamp i gruppespillet i Champions League. Zlatan Ibrahimovic og Paris St. Germain har vunnet de to første kampene. Det samme har Ronaldo og Real Madrid gjort.

Begge lagene har et strålende utgangspunkt for videre avansement. Men det er noe som heter å vinne gruppen. Og det er et ord som heter prestisje. Derfor betyr kveldens kamp mye for portugiseren og svensken.

Carlo Ancelotti har trent begge de to gigantene. Han forteller til goal.com om viktige egenskaper som begge innehar. At de to gigantene er like på flere vitale områder.

- De er i samme klasse som Messi. De har egenskapen til å holde toppnivået sitt. Det er svært få spillere som har den egenskapen at de kan avgjøre på egenhånd. De er målbevisste og konsentrerte til enhver tid. Og de er vinnertyper, sier Carlo Ancelotti.

Den forrykende kampen Ronaldo og Zlatan var på samme arena 19. november 2013. De har ikke møtt hverandre siden den forrykende landskampen som de to eide fullstendig.

Det var på Friends Arena i Stockholm det tok fullstendig av den seine høstkvelden for snaue to år siden.

Det var den andre og avgjørende kampen i playoff mellom Sverige og Portugal. Vinneren fikk VM-billetten til Rio de Janeiro i Brasil. Portugal vant 1-0 i den første kampen.

Alt var opp til Sverige. Eller rettere sagt Zlatan.

Og alt var opp til Portugal. Eller rettere sagt Ronaldo.

For det var slik det ble. I en forrykende forestilling levert av to menn. To fotballspillere av ypperste klasse. To av de beste verden har sett.

Dagbladets Lars Hojem Kvam var til stede og dekket kampen.

En kamp mellom to giganter han aldri kommer til å glemme.

Magiske øyeblikk Spesielt to korte, magiske øyeblikk vil han spesielt trekke fram. De skjedde med korte mellomrom et godt stykke ut i andre omgang.

Men først hadde Ronaldo scoret et nydelig mål fem minutter ut i omgangen. Kampen syntes punktert. For Sverige måtte score hele tre ganger.

Så headet Zlatan inn utlikningen i det 68. minutt og sådde et håp i svenske supportere.

Jubelen steg igjen.

NY DUELL. Det blir en ny duell mellom Ronaldo (t.v.) og Zlatan i Champions League onsdag, når Paris St. Germain tar i mot Real Madrid på Parc des Princes. Foto: AP/NTB/Sancpix.
NY DUELL. Det blir en ny duell mellom Ronaldo (t.v.) og Zlatan i Champions League onsdag, når Paris St. Germain tar i mot Real Madrid på Parc des Princes. Foto: AP/NTB/Sancpix. Vis mer

Men så:

- Da Zlatan banget inn et frispark, tok det fullstendig av på stadion. Da trengte Sverige bare en scoring til. Så ville bragden blitt en realitet, forteller Kvam.

Det var i kampens 71. minutt. Sverige hadde 20 minutter å gjøre det på.

Det andre øyeblikket er da Ronaldo tok hånd om alt. Mens Sverige presset på for den avgjørende tredje scoringen.

- Så gjorde Ronaldo det hele på egenhånd. Han løp fra svenske forsvarere på en perfekt timet kontring, forteller Kvam.

Ballen lå i nota bak den svenske målvakten Andreas Issaksson i kampens 76. minutt. Ronaldo lot svenskene drømme om VM i fem minutter. Før han brutalt vekket dem opp.

- Jeg husker da Ronaldo scoret 2-2. Et mål som tok ned temperaturen kraftig på Friends Arena,  så sto Zlatan i midtsirkelen og applauderte den andre stjerna. Et stort øyeblikk. I intervjusonen etterpå takket Ronaldo for det, forteller Dagbladets reporter.

To minutter etter dette igjen dundret Ronaldo ballen i nettaket.

Det ble fem mål i dette historiske oppgjøret.

Men det var bare to målscorere.

Ronaldo og Zlatan.

• Paris St. Germain - Real Madrid har avspark kl. 20.45. Kampen vises på VIASAT 4.

Fakta om tidligere møter mellom Ronaldo og Zlatan

Ronaldo: fire seirer, fire uavgjort, et tap.
Zlatan: en seier, fire uavgjort, fire tap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer