Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gigantene Real Madrid og Bayern møtes igjen. Her er hele trekningen

Eventyrlaget Leicester møter Atlético Madrid.

ELEV MOT LÆREMESTER: Zinedine Zidane skal lede Real Madrid mot sin gamle sjef Carlo Ancelotti, som leder Bayern München. Foto: AP Photo/Daniel Tejedor/NTB Scanpix
ELEV MOT LÆREMESTER: Zinedine Zidane skal lede Real Madrid mot sin gamle sjef Carlo Ancelotti, som leder Bayern München. Foto: AP Photo/Daniel Tejedor/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): I dag ble kvartfinalene i Champions League trukket i Nyon, Sveits.

Trekningen (første lag oppført spiller hjemmekamp først):

Atlético Madrid - Leicester

Borussia Dortmund - Monaco

Bayern München - Real Madrid

Juventus - Barcelona

Zinedine Zidane møter altså sin tidligere sjef Carlo Ancelotti når Bayern München og Real Madrid barker sammen allerede nå. I samme kamp vil også Xabi Alonso møte sine gamle lagkamerater i sin siste sesong. Klubbene har møttes hele 16 ganger i Champions League, noe som er rekord.

Borussia Dortmund og Monaco er kjent for å være to angrepsvillige lag. Det er dermed duket for to severdige kamper i kvartfinalen mellom de to outsiderne. Klubbene møtes for første gang.

Juventus og Barcelona har møttes ni ganger tidligere ifølge statistikkbyrået Opta. Det har resultert i fire seire, to uavgjort og tre tap for italienerne.

Atlético Madrid og Leicester har faktisk møttes to ganger i Europa-sammenheng. Begge gangene trakk det spanske laget det lengste strået, i Cupvinnercupen i 61/62 og UEFA-cupen i 97/98.

- Fantastiske kamper

- Det er fire fantastiske oppgjør, sier Viasat-kommentator Roar Stokke.

Kommentatoren tror at jubelen er størst i Atlético Madrid, mens han tror det er sorg i italienske Juventus.

- Det er nok Juventus som føler at de har fått den verste motstanderen, i et lag som har kommet tilbake (comebacket mot PSG journ.anm.) og har kurs mot finale. Det er nok tilsvarende jubel i Atlético Madrid, som trekker Leicester, sier Stokke.

Den kampen han imidlertid gleder seg aller mest til, er Borussia Dortmund mot Monaco. To lag som ikke er redde for å angripe. Han håper på like underholdende kamper som i åttedelsfinalen mellom Manchester City og Monaco.

- Det blir to fantastiske oppgjør. Nå skal de to lagene med den laveste snittalderen møtes, med fremadstormende spillere. De har begge trenere som øver på kontringsspill og er to lag som scorer mye mål. Det kommer til å bli 180 minutter med fyrverkeri. Det er det som er vann i munnen-kampen, mener Stokke.

Han ser på Atlético Madrid som den største favoritten til å gå videre, på bekostning av Leicester. Kommentatoren holder også Real Madrid, Monaco og Barcelona for å være knepne favoritter. Dersom Stokke får rett, får vi tre spanske klubber i semifinalen.

- Det sier litt om styrkeforholdet til spanske lag. Så har de den egenskapen at når kampene blir størst, så er de som best. Jeg vil ikke sette en eneste krone på at Spania ikke får tre lag i semifinalen, sier Stokke.

Ingen seeding

Det er ingen lag som er seedet på dette tidspunktet i turneringen, noe som betyr at klubber fra samme land kunne møte hverandre. Det har ikke noe å si for Leicester, som uansett var den eneste engelske representanten når ballene ble åpnet.

Spania har flest lag igjen med tre. Deretter har Tyskland to og England, Italia og Frankrike ett hver.

Det mest minneverdige oppgjøret fra åttedelsfinalene var Barcelonas utrolige 6-1-seier mot PSG. Barcelona er i sin 10. strake kvartfinale i Champions League - imponerende. Regjerende mester Real Madrid har på sin side kommet til kvartfinalen sju sesonger på rad.

Det ble scoret totalt 62 mål på 16 kamper(!). Det er smått utrolige 3,8 mål i snitt per kamp. Måtte den statistikken opprettholdes.

Den første kampen spilles tirsdag 11. og onsdag 12. april. Returen spilles 18. og 19. april.

Følgende åtte lag gjenstår i turneringa:

Atlético Madrid (slo ut Bayer Leverkusen med 4-2 sammenlagt)

Barcelona (slo ut PSG med 6-5 sammenlagt)

Real Madrid (slo ut Napoli med 6-2 sammenlagt)

Bayern München (slo ut Arsenal med 10-2 sammenlagt)

Borussia Dortmund (slo ut Benfica med 4-2 sammenlagt)

Leicester (slo ut Sevilla med 3-2 sammenlagt)

Juventus (slo ut Porto med 3-0 sammenlagt)

Monaco (slo ut Manchester City på bortemål etter 6-6 sammenlagt)

Finalen spilles i Cardiff, Wales, 3. juni.

DRØMMEOPPSETT: Dette er ekspertenes drømmescenario før kvartfinaletrekningen. Video: Viasat
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media