Gigantene skjelver før OL-semien

Og Maradona skal heie Argentina fram til seier over Brasil.

BEIJING (Dagbladet.no): Klokka 15 norsk tid i morgen er det klart for gigant-møtet mellom Argentina og Brasil i OL-fotballturneringen. Erkerivalene merker naturlig nok trykket før kampen og gjør alt for å holde kortene tettest mulig inntil brystet.

Dagbladet.no tok turen til den siste treningen Brasil gjennomførte før kampen for å ta pulsen på Ronaldinho og de andre stjernene kvelden før kvelden.

Ser spioner overalt

Brasilianerne kjørte en svært rolig økt med ball-lek, dødballer, og en kort spillsekvens på liten bane. Latteren satt løst, og i sentrum for morsomhetene sto ikke ukjente Ronaldinho.

Han spaserte rolig rundt på feltet, lekesloss med lagkameratene og forsøkte å psyke dem ut da de skulle øve på frispark.

Om pulsen på spillerne var normal var det verre med brasiliansk presse og støtteapparatet.

Da Dagbladet.no tok et bilde av banen fra tribunen under straffetreningen var det fullstendig stopp. Presseattache Rodrigo Paiva ropte oss ned fra tribunen, og fortalte på en hyggelig men bestemt måte at bildet måtte slettes.

- Det har ikke noe med deg å gjøre, sa han da han forsto at vi ikke var fra Argentina.

Gigantene skjelver før OL-semien

- De ser spioner overalt, unnskyldte han seg.

Under straffetreningen pekte de rundt 100 brasilianske kameraene som fulgte treningen demonstrativt bort fra der brasilianerne skjøt. Ingen ville ha avslørende materiale på verken tape eller minnekort.

Det har altså ikke vi heller.

Har nok kvalitet

Det er selvfølgelig ingen bombe at både Brasil og Argentina øver på straffer før den presitsjetunge semifinalen. Begge trengte ekstraomganger i kvartfinalene for å sende hjem henholdsvis Kamerun og Nederland.

I morgen er det selvfølgelig heller ingen som kommer til å gi ved dørene.

- Det blir en vanskelig kamp. Vi vet hvor vanskelig det er å spille mot Argentina, men vi har masse selvtillit i laget og nok kvalitet til å vinne, sier Liverpool-spilleren Lucas til Dagbladet.no etter treningen.

- Det blir tøft å vinne og vi er nødt til å gi dem den respekten de fortjener. De har kvalitetsspillere i laget, akkurat som oss, fortsetter han.

- Det er et oppgjør fra øverste hylle, istemmer Thiago Neves.

Maradona kommer

At oppgjøret betyr noe spesielt er det ingen tvil om. Både Argentina og Brasil gjør sitt ytterste både på og av banen for å bikke slagsmålet i sin favør.

Derfor er Diego Maradona ventet til Beijing i morgen for å overvære kampen mellom erkerivalene.