Gigantisk byttehandel på gang: - Vanskelig å kåre en vinner

Flere seriøse Manchester United-journalister sier det er hold i ryktene om en byttehandel som kan sende Paulo Dybala til Old Trafford. Strive-kommentator Even Braastad er optimistisk på Ole Gunnar Solskjærs vegne.

UNITED-AKTUELL: Paulo Dybala, her med sin karakteristiske feiring, kan være på vei til Manchester United. Foto: Reuters.
UNITED-AKTUELL: Paulo Dybala, her med sin karakteristiske feiring, kan være på vei til Manchester United. Foto: Reuters.Vis mer

- Det er ikke ofte storklubbene inngår byttehandler av et sånt kaliber, sier kommentatoren til Dagbladet.

Even Braastad jobber som kommentator for Strive, hvor han blant annet kommenterer italiensk fotball. Han er også en av to bak fotballpodcasten «Støvelball», som fokuserer på italiensk fotball.

Nå er det mange som følger utviklingen i England og Italia med argusøyne, ettersom det kan være duket for en gigantisk byttehandel mellom Juventus og Manchester United.

Flerre av de seriøse United-journalistene, som Simon Stone i BBC, Chris Wheeler i Daily Mail, The Times-journalist Paul Hirst og Samuel Luckhurst i lokalavisa Manchester Evening News melder det samme:

Samtalene mellom Manchester United og argentinske Paulo Dybala er reelle.

SERIEMESTER: Paulo Dybala med Serie A-trofeet etter at Juventus - igjen - vant den italienske ligaen i 2018/19-sesongen. Foto: PA Photos / NTB Scanpix
SERIEMESTER: Paulo Dybala med Serie A-trofeet etter at Juventus - igjen - vant den italienske ligaen i 2018/19-sesongen. Foto: PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

- Vanskelig å kåre en vinner

Avtalen, om den skulle gå i orden, vil sende Romelu Lukaku fra Manchester United til Juventus, mens Dybala vil gå motsatt vei.

Argentinerens agent skal være i London for å finne ut om de kan bli enige med de røde djevlene, men det presiseres at det fremdeles er uklart om Dybala vil til England.

Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb skriver at Juventus-kjenneren Giovanni Albanese hevder Dybala føler en mangel på tillit fra Juventus, og at han fort reiser rett til Manchester etter ferien hans, som er over førstkommende mandag. Det avhenger imidlertid av at partene blir enige.

Sky Italia melder også at klubbene har blitt enige om innholdet i en avtale, og at Dybala har frem til torsdag på å bestemme seg.

- Det er vanskelig å kåre en vinner om det går i boks, men umiddelbart tenker jeg at det er lettere å bane vei for Lukaku i Juventus og Serie A, enn det er å få Dybala til å passe inn i Manchester United og Premier League. Samtidig som jeg er sikker på at Dybala har mye ugjort, er jeg usikker på hvordan han vil kle United, sier Braastad, og utdyper:

- Som spiss er han best i tospann med non andre, og på kanten i en 4-3-3-formasjon har han hatt en tendens til å bli litt borte. Han kan tenkes i en rolle som falsk nier, hvor han oftere blir rettvendt i mellomrommet, gir plass til mer bakromsglade gutter og han kan fungere som en ballsentral og dirigent i kontringsfasen.

PÅ VEI BORT: Romelu Lukaku har ikke spilt en eneste kamp for United i sesongoppkjøringen. Årsaken skal være skade, men det meste tyder på at han har spilt sin siste kamp under Ole Gunnar Solskjær. United forhandler med både Inter og Juventus. Foto: Action Images.
PÅ VEI BORT: Romelu Lukaku har ikke spilt en eneste kamp for United i sesongoppkjøringen. Årsaken skal være skade, men det meste tyder på at han har spilt sin siste kamp under Ole Gunnar Solskjær. United forhandler med både Inter og Juventus. Foto: Action Images. Vis mer

Både Lukaku og Dybala kommer fra en sesong hvor de har vært under pari. Ettet en strålende 2017/18-sesong med 26 scoringer og syv assists på 46 kamper, ble det ti scoringer og fem assists forrige sesong. Lukaku scoret på sin side 15 mål og leverte fire målgivende pasninger på sine 45 opptredener.

- Maurizio Sarri får en robust nier, og Solskjær får en spiller han har snakket varmt om tidligere - og han har dermed helt sikkert klare tanker om hvordan Dybala eventuelt skal brukes. Om han drar til Manchester, får Solskjær en spiller med et enormt toppnivå, som har et bra teknisk repertoar, som er målfarlig og som har en fin venstrefot.

- Jeg var en av dem som trodde Dybala kunne blomstre under Sarri, men om den nye Juventus-sjefen ofrer ham for Lukaku, mener nok Sarri at det blir vanskelig å finne en rolle til Dybala i hans Juventus-prosjekt, sier Braastad.

Solskjær fikk naturligvis spørsmål om Dybala-ryktene etter tirsdagens 1-0-seier over Kristiansund, i deres nest siste treningskamp før sesongen braker løs hjemme mot Chelsea 11. august.

- Vel, jeg er ikke her for å snakke om rykter og spekulasjoner om andre klubbers spillere. Men som jeg har sagt tidligere så jobber vi med 1-2 signeringer, og jeg håper vi kan annonsere ett eller to nye navn, svarte Solskjær, som fikk ros etter kampen:

Største byttehandel siden 2009

Braastad er klar på at argentineren vil være en forsterkning for Manchester United.

- Han er god nok til å gå rett inn i startelleveren, men da må systemet passe ham. Jeg sliter med å se for meg at han skal slite med nivået eller et annet type tempo etter å ha tilpasset seg, men spørsmålet er hvilken rolle han er tiltenkt. Som en ballsøkende spiss med mye bevegelse rundt seg kan han skinne, det samme i en litt friere kantrolle, sier han.

Manchester United har helt siden overgangsvinduet åpnet - og til og med før det - blitt koplet til en rekke spillere, som Sportings Bruno Fernandes og Lazio-spilleren Sergej Milinkovic-Savic. «Bare» Daniel James og Aaron Wan-Bissaka har faktisk signert, mens Leicester-stopperen Harry Maguire også kan være på vei inn.

Overgangsvinduet for engelske klubber stenger om åtte dager, og akkurat nå er det altså mye som tyder på at det er Maguire og Dybala som er mest aktuelle til å bli de nye navnene Solskjær får med seg inn i hans første fulle sesong som Manchester United-trener.

Dersom sistnevnte overgang går i orden, vil det ifølge Braastad være den største byttehandelen siden Zlatan Ibrahimovic gikk fra Inter til Barcelona og Samuel Eto'o gikk motsatt vei.

- Den gangen kom Inter best ut av det, så gjenstår det å se om italienerne er den smarteste halvdelen i denne avtalen - dersom den går i boks.