Gigantisk dopingskandale i USA

Baseball gjennomsyret av steroid-bruk.

(Dagbladet.no): At USA sliter med dopingbruk innen idretten, er Marion Jones bare det siste av mange eksempler på.

Men dopingsskandalen som rulles opp i dag, mangler nok likevel sidestykke.

Omfatter alle klubber

Ifølge en lenge ventet rapport, har absolutt alle klubber hatt spillere som har brukt prestasjonsfremmende midler (steroider) på et tidspunkt i sin karriere.

- De som har brukt disse ulovlige stoffene omfatter alt fra spillere som ikke har hatt så store karrierer til spillere som er blant baseballens ypperste, sier rapportens bakmann, tidligere senator George Mitchell, til CNN.

De største navnene blant de 78 som nevnes i rapporten, er Roger Clemens, Barry Bonds, Miguel Tejada og Andy Pettitte.

Folk tror jukset vil fortsette

Frigivelsen av rapporten er i kveld hovedsak i alle store amerikanske medier, og Sports Illustrated lar leserne sine stemme over en lang rekke spørsmål i sakens anledning.

NAVNGITT: Baltimore Orioles\' Miguel Tejada er blant baseball-spillerne som blir nevnt i den lenge etterlengtede Mitchell-rapporten om steroidbruk i amerikansk baseball. Foto: GAIL BURTON/AP/SCANPIX
NAVNGITT: Baltimore Orioles\' Miguel Tejada er blant baseball-spillerne som blir nevnt i den lenge etterlengtede Mitchell-rapporten om steroidbruk i amerikansk baseball. Foto: GAIL BURTON/AP/SCANPIX Vis mer

Og lesernes svar på de mange spørsmålene sier mye om kulturen som har tillatt jukset å vokse fram - mange mener at spillerne ikke fortjener straff.

De aller færreste har dessuten tro på at dagens rapport markerer slutten på bruken av steroider i amerikansk baseball.

Gigantisk dopingskandale i USA
TROR IKKE PÅ BEDRING: De fleste Sports Illustrated-leserne som har stemt, tror dagens avsløring bare skraper på overflata av et stort, stygt problem. Her er det baseball-elskerne Kyle Hanlon (f.v.), Jordan Burns og Kevin Howes som følger med på nyhetssendningene om rapporten.
KNUSENDE RAPPORT: Tidligere senator George Mitchell har i 20 måneder ledet arbeidet med rapporten som ble lagt fram i dag.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 723882284


Varnish cache server