Viktor Hovland vant BMW Championship

Gigantisk triumf: - Uvirkelig

Viktor Hovland (25) vant BMW Championship på Olympia Field og starter som nummer to i siste turnering i FedEx-sluttspillet neste uke. Førstepremie: 192 millioner kroner.

SEIER OG BANEREKORD: Viktor Hovland vant BMW Championship. Foto: Dylan Buell / NTB / GETTY
SEIER OG BANEREKORD: Viktor Hovland vant BMW Championship. Foto: Dylan Buell / NTB / GETTY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viktor Hovland vant BMW Championship med en score på 17 under par. 61 slag på finalerunden er ny banerekord på Olympia Fields.

- Det er helt uvirkelig, sier Discovery-kommentator Per Haugsrud.

Scottie Scheffler ledet lenge, men sviktet da det gjaldt som mest. Med bogey på det 17. hullet måtte amerikaneren - som snøt Hovland for prisen som «årets nykommer» på PGA-touren i sin debutsesong - se at seieren glapp.

- Det må definitivt ha vært en av mine beste runder noensinne. Dette var spesielt, sier Hovland om triumfen.

SEIER: Viktor Hovland gikk finalerunden sammen med Rory Mcilroy. I september skal de to forsøke å slå USA i Ryder Cup. Foto: AFP / NTB
SEIER: Viktor Hovland gikk finalerunden sammen med Rory Mcilroy. I september skal de to forsøke å slå USA i Ryder Cup. Foto: AFP / NTB Vis mer

Scheffler endte til slutt på en delt andreplass sammen med Matt Fitzpatrick.

  • Neste uke skal FedEx-sluttspillet avgjøres. På East Lake Golf Club i Atlanta starter sammenlagtlederen ti under par. Vinneren stikker av med 192 millioner kroner.

Hovland startet runden på best mulige måte. Med en lekker chip la han seg inntil pinnen og gjorde birdie på sitt første for dagen. Det var langt ifra den eneste.

Hovland leverte nesten en feilfri første ni. Med birdie på både, hull en, tre og fem fikk nordmannen den starten han var avhengig av. Selv med en lei bogey på det sjuende hullet, var Hovland på skuddhold til seieren.

- Vi kan ramme inn de første ni. Han er jo helt vill, kommenterte Discoverys Henrik Bjørnstad.

Verdensfemmeren åpnet de siste ni hullene perfekt. Med tre strake birdies var Hovland plutselig bare ett slag bak Scheffler og Fitzpatrick.

Hovland var sjelden i problemer på finalerunden, og da han først misset fairway fra tee, leverte han et vanvittig slag. Fra 148 meter holdt han på å sette innspillet rett i hullet.

- Hva er det han driver med?! Han holder på å sette innspillet, ropte Discovery-kommentator Per Haugsrud.

Også på det påfølgende hullet - det 15. - var han igjen i problemer. Men med en nydelig chip fra roughen gjorde han nok en birdie - hans åttende for dagen.

Med birdie også på hull 17, banens vanskeligste, var 25-åringen i delt ledelse med Scheffler.

- Det er det villeste. Se på det scorekortet, da!

Med birdie på det 18. var også banerekorden i boks. 61 slag på Olympia Fields i en av de største turneringene i golfsirkuset.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer