Gigantmøte verd milliarder

Hysteri før avspark.

(Dagbladet.no): I kveld møtes Chelsea og Liverpool i lagenes første semifinale i Champions League.

Uefas offisielle nettside rapporterer om hysteri i Storbritannia før avspark. Sjelden har én kamp fått så mye oppmerksomhet.

Den seriøse avisa The Times har laget en 16-siders guide til kampen, mens The Sun utmerker seg ved å blåse opp Chelsea-sjef Jose Mourinhos hode på sportssidene.

Daily Star anslår at kampen er verd omlag 1,1 milliarder kroner. Forutsatt at du legger sammen kontantstrømmene for billetter, bookmakere, sponsorer, TV-rettigheter og premiepenger.

Og hvem holder britene med, altså de som ikke er Reds eller Blues? The Guardian mener Liverpool har sjelen og hjertet i lokalsamfunnet, mens Chelsea er en rik russers leketøy.

John Arne Riise står midt opp i dette når avsparket går kl. 20.45, men nordmannen får lite oppmerksomhet i engelske medier.

Britiske aviser regner rødluggen fra Ålesund som sikker på venstrekanten i Liverpoools europasystem, med en spiss og fem spillere på midtbanen.

Bare Nigel Spackman, Guardian-ekspert og tidligere Chelsea-spiller, kommenterer Riises rolle spesifikt. Men han vurderer også samtlige Chelsea- og Liverpool-spillere.

SLO UT JUVE: John Arne Riise, som ifølge en Guardian-spaltist har et fantastisk skuddbein, feirer her seieren mot Juventus. I kveld venter ligaleder Chelsea på Stamford Bridge. Foto: SCANPIX/REUTERS
SLO UT JUVE: John Arne Riise, som ifølge en Guardian-spaltist har et fantastisk skuddbein, feirer her seieren mot Juventus. I kveld venter ligaleder Chelsea på Stamford Bridge. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Han mener får Riises oppgave først og fremst handler om å stoppe høyreback Glen Johnsons raid.

- Han gir laget en naturlig balanse på venstresida. Han har et fantastisk skuddbein, men er nødt til å jobbe bakover for å hjelpe Traore, skriver den tidligere Chelsea-spilleren.

Tidligere Southampton- og Coventry-manager Gordon Strachan har også en spalte, og skotten mener Liverpool er nødt til å vri angrepene over mot William Gallas på venstrebacken. Han tror rommet bak franskmannen er de blåkleddes svakhet.

Ikke tro at Liverpool er redde før avspark i London. Som manager Rafael Benitez sier det:

- Som alle andre har de problemer og svakheter. Ikke mange, men vi skal prøve å finne dem, sier Benitez til liverpoolavisa The Echo.

HØY PÅ PÆRA? The Sun er kreative på sedvanlig vis etter Jose Mourinhos pressekonferanse i går, det han uttalte at egoet er større enn noensinne.