Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League-trekningen

Gigantoppgjør: Liverpool møter Manchester City

Disse lagene møtes i kvartfinalen i Champions League.

MØTES TIL DUELL: Liverpool-manager Jürgen Klopp og Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
MØTES TIL DUELL: Liverpool-manager Jürgen Klopp og Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det begynner å dra seg til i Champions League hvor følgende åtte klubber er videre til kvartfinalen: Barcelona - Bayern München - Liverpool - Manchester City - Real Madrid - Sevilla - Roma og Juventus.

Og vi får servert noen skikkelig gigantoppgjør i neste runde, som ser slik ut:

Barcelona - Roma

Sevilla - Bayern München

Juventus - Real Madrid

Liverpool - Manchester City

*Laget som står oppført først spiller hjemme først.

De to eneste engelske lagene som er igjen i Champions League møtes altså allerede i kvartfinalen. Juventus får på sin side muligheten til å få revansj for fjorårets finaletap mot Real Madrid.

KAN FÅ REVANSJ: Real Madrid slo Juventus i finalen forrige sesong. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix
KAN FÅ REVANSJ: Real Madrid slo Juventus i finalen forrige sesong. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix Vis mer

- Strålende trekning

Barcelona og Bayern München er nok mest fornøyd med trekningen. Roma-legende Francesco Totti så ikke så glad ut da Roma ble trukket mot Barcelona.

- Det er en strålende trekning. Det kommer til å bli noen vanvittige semifinaler, sier Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

- Jeg liker ikke at det ble Liverpool mot Manchester City, som jeg skulle ønske møtte lag fra andre nasjoner. Bortsett fra det er det den perfekte trekningen. Etter kvartfinalene kommer vi til å stå igjen med Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Manchester City, sier Pedersen.

- Hvis jeg skulle sagt fire lag jeg ville ha i semifinalen før Champions League-gruppespillet, så er det de fire, sier Pedersen, som ønsker seg Real Madrid mot Barcelona i finalen, og kaller det for tidenes El Clásico om det skulle skje.

- Barcelona mot Manchester City vil også være en fantastisk finale, legger han til.

Det er klubber fra fire nasjoner som er igjen i turneringen over alle turneringer. Spania er best representert med tre klubber. Deretter kommer England og Italia med to klubber hver og Tyskland med én.

I motsetning til i åttedelsfinalen kan lag fra samme land møtes i kvartfinalen. Fire av klubbene spilte også kvartfinale forrige sesong; Bayern München, Barcelona, Real Madrid og Juventus. Sevilla får et gjensyn med kvartfinale for første gang siden 1957/58-sesongen. Liverpool spilte der sist i 2008/09, Roma i 2007/08 og Manchester City i 2015/16.

De åtte lagene som gjenstår har følgende plassering på UEFAs klubbranking: Real Madrid (1) - Bayern München (2) - Barcelona (3) - Juventus (4) - Sevilla (6) - Manchester City (8) - Roma (24) og Liverpool (30).

Det ble scoret 47 mål fordelt på 16 kamper i åttedelsfinalen, noe som gir et snitt på 2,9 scoringer per kamp.

De første kampene spilles 3. og 4. april mens returoppgjørene spilles 10. og 11. april.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!