Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gigantsjansen som i verste fall kan koste Norge dyrt

Men hjelp fra Kypros og scoring av Bjørn Maars Johnsen gjør at Norge fortsatt er i førersetet i gruppa.

UTROLIG SJANSE: Ola Kamara klarer ikke å få foten på ballen i duell med Miha Mevlja.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UTROLIG SJANSE: Ola Kamara klarer ikke å få foten på ballen i duell med Miha Mevlja. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slovenia - Norge 1-1 (1-0) - Kypros - Bulgaria 1-1 (1-0)

LJUBLJANA/OSLO (Dagbladet): Slovenia ga Norge en tidlig kalddusj med scoring allerede etter ni minutter, da Benjamin Verbic ble spilt fri og overlistet Rune Almenning Jarstein fra litt skrått hold.

- Det er enkelt, effektivt og nådeløst, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Det var bare det andre målet Norge hadde sluppet inn i Nations League. Og det kom mot tabelljumboen.

Gigantsjanse

Men at hjemmelaget gikk til pause med 1-0 var smått utrolig. For etter en snau halvtime hadde Norge en eventyrlig sjanse til å utlikne.

1-0: Benjamin Verbic sendte ballen forbi Rune Jarstein. Foto: John Olav Nesvold/Bildbyrån
1-0: Benjamin Verbic sendte ballen forbi Rune Jarstein. Foto: John Olav Nesvold/Bildbyrån Vis mer

- Var ikke den inne da? spurte TV 2s Øyvind Alsaker etter at støvet hadde lagt seg.

Ole Selnæs slo et perfekt innlegg til Omar Elabdellaoui på bakerste stolpe, og backen headet ballen forbi keeper og mot mål, bare for å se kula bli reddet på streken av et slovensk bein.

Ballen spant ut i boksen og mot mål igjen, før den ble beinet unna på streken nok en gang, rett foran beina på Ola Kamara.

- Det er jo fantastisk forsvarspill inne på streken. Det er jo helt eventyrlig gjort av sloveneren, mente Brede Hangeland.

Det er vanskelig å være uenig.

- Det var veldig nære, jeg trodde den var inne. Jeg vet ikke om den var inne eller ikke, sier Omar Elabdellaoui til TV 2 om den store dobbeltsjansen.

FORTVILER: Tarik Elyounoussi mente at ballen var over linja. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORTVILER: Tarik Elyounoussi mente at ballen var over linja. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Drama

Heldigvis for Norge fikk Lars Lagerbäcks menn en god nyhet like etter kalddusjen, for Kypros tok ledelsen hjemme mot Bulgaria. Det betydde at lagene var like langt i poengprotokollen.

Slovenia fikk så en scoring annullert for en hårfin offside et snaut kvarter før slutt, før Norge slo nådeløst tilbake.

Bjørn Maars Johnsen raget høyest på et innlegg fra Håvard Nordtveit, og keeper Belec feilberegnet da han kom ut, og ballen landet på pannebrasken til spissen.

Ikke før Norge hadde feiret ferdig, kom meldingen om at Bulgaria også hadde utliknet mot Kypros like før slutt - på straffespark.

- For et drama det er i denne gruppa, mener TV 2s Øyvind Alsaker.

Og Norge er fortsatt i førersetet.

- Vi begynte jo veldig svakt det første kvarteret der de scoret. Så mener jeg vi beholdt roen ganske bra og jeg mener vi tidvis spiller veldig bra. Vi hadde noen sjanser som kunne avgjort det, men 1-1 er det som teller. Så spilte jo Kypros 1-1, så vi har fortsatt sjansen, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til TV 2 etter kampen.

- Det har vært en jevn gruppe. Vi er med i kampen og har ett mål bedre enn Bulgaria, så nå får vi spille på deres resultat, sier Lagerbäck om gruppa.

Norge53115-210
Bulgaria53116-410
Kypros51225-75
Slovenia50234-72

Kan avgjøres på målforskjell

For det er slik at gruppa kan avgjøres på målforskjell, så den store sjansesløsingen til Norge kan til slutt vise seg å bli skjebnesvanger.

For at Norge skal være sikret en plass i dette sluttspillet, måtte de prestere bedre eller nøyaktig like bra som Bulgaria i de to siste kampene. Da vil de være klare for et sluttspill mot gruppevinnerne i de andre gruppene i pulje C.

Norge hadde et plussmål mer enn Bulgaria før kveldens kamper, det eneste som skilte lagene på toppen av tabellen. Dersom de hadde fått med seg tre poeng i kveld, ville seier mot Kypros være nok til å vinne gruppa, om Bulgaria ikke slo Kypros.

Nå må kanskje Norge vinne med mer enn ett mål mot Kypros, dersom Bulgaria slår Slovenia med større siffer.

Før sluttspillet skal den vanlige EM-kvalifiseringen spilles. Der er de to beste lagene i hver gruppe på seks lag kvalifisert til EM i 2020. Dersom en av gruppevinnerne i Nations League kvalifiserer seg på denne måten, gir de fra seg sin plass i sluttspillet i Nations League til et annet lag.

Norge avslutter gruppa med bortekamp mot Kypros førstkommende mandag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!