KLØNETE: Igor Akinfeev ser fortvilet på at ballen går forbi ham og i målet etter en langskudd han holder 99 av 100 ganger. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix
KLØNETE: Igor Akinfeev ser fortvilet på at ballen går forbi ham og i målet etter en langskudd han holder 99 av 100 ganger. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB ScanpixVis mer

Giganttabbe og langskudd-bonanza da kampen eksploderte

Gruppa er vidåpen.

• Russland - Sør-Korea 1-1 (0-0)

(Dagbladet): En drøy time etter at Brasil og Mexico gjorde ferdig sin batalje fikk omsider Russland og Sør-Korea anledning til å starte sitt mesterskap.

Belgia noterte seg for en oppskriftsmessig seier i sin kamp mot Algerie, og en vinner i Cuiaba ville ta et langt skritt i retning avansement og en åttedelsfinale. Men slik skulle det ikke bli.

Igor Akinfejev fomlet inn et langskudd fra Sør-Koreas Keun-Ho Lee, før innbytter Alexander Kerzjakov sørget for balanse i regnskapet etter bare fem minutter på banen.

Dermed er det fortsatt fullstendig åpent rundt hvem som skal ta seg videre fra gruppe h.

Tamt På papiret så dette aldri ut til å bli en av de mest underholdende kampene i dette mesterskapet, og den første omgangen ga lenge skeptikerne rett.

Men etter en drøy halvtime åpnet kampen seg. Først klinte Sergej Ignasjevitsj på et frispark fra 35 meter etter at Sung-Yueng Ki gikk voldsomt inn i en takling på Aleksander Samedov. Sung Ryong-Jung var med på notene og fikk avverget skuddet.

Like etter var det Ja-Cheol Koos tur, men verken han eller Heung-Min Son traff målet til Akinfejev. Sistnevnte sendte kula opp på bakerste rad helt upresset fra 18 meter.

Med andre ord rom for forberdring etter hvilen. Noe Egil «Drillo» Olsen pent påpekte like før hvilen.

- Sør-Korea har vært minst dårlige. Det kan ikke bli verre.

Skuddfest Og Drillo skulle få rett. Underholdningsverdien tok seg betraktelig opp i den andre omgangen. Allerede etter 24 sekunder forsøkte Viktor Fajzulin seg fra langt hold for Russland, før Koo og Ki prøvde lykken for Sør-Korea.

Det kunne virke som om lagene hadde bestemt seg for at det omsider var på tide med et suser-mål fra distanse, men både Akinfejev og Jung holdt lenge ballen borte fra nettmaskene. Før en av dem sviktet. Brutalt.

Lee gjorde som samtlige lagkamerater og klemte til fra 18 meter. Akinfeev skulle bare plukke ballen, men i stedet spratt den ut av grepet til den russiske sisteskansen. Giganttabbe av målvakten, og Sør-Korea var i ledelsen. Men ikke lenge.

Kerzjakov erstattet Jurij Zjirkov like etter scoringen og med et kvarter igjen på klokka fikk han den muligheten han trengte. Jung måtte gi retur på et skudd, og som en måltyv skal være var Kerzjakov på plass.

Han tangerte dermed Vladimir Beschastnykh som tidenes mestscorende på det russiske landslaget med 26 nettkjenninger. 1-1 og balanse i regnskapet. Reprisene viste riktignok at storscoreren kanskje skulle vært avblåst for offside.

Tross et noe tamt forsøk på en sluttspurt fra Russland, ble det ikke flere scoringer. Dermed er det fortsatt helt åpent hvem som tar seg videre fra den antatt svakeste gruppa i årets VM.