- Gigantunderskudd for Real Madrid

Et spansk næringslivsblad hevder at Real Madrids klubbpresident Florentino Perez løy da han sa at klubben gikk i balanse forrige sesong.

Ifølge bladet Capital hadde klubben i virkeligheten et underskudd på svimlende 98 millioner euro (drøyt 800 millioner kroner).

Bladet skriver at Real Madrid hadde utgifter på 290 millioner euro (2,38 milliarder kroner), og inntekter på bare 192 millioner euro (1,57 milliarder kroner), men at dette ble holdt skjult for medlemmene gjennom regnskapsmessige knep.

Bladet kritiserer også ledelsen i Real Madrid for ikke å se ut til å forstå at salget av klubbens treningsanlegg i 2001 kan bli omgjort i retten. Salget befridde klubben fra en ødeleggende gjeld på 1,6 milliarder kroner, men en forestående rettsavgjørelse kan tvinge Real Madrid til å betale tilbake.

Ifølge Capital er det ikke første gang Real Madrid har fusket med regnskapstallene. I sesongen 2000-2001 ble en innvilget kreditt på 960 millioner kroner uten videre bokført som inntekt, selv om den var gitt for en periode på 11 år, ikke bare ett år.

(NTB)