Sykkel-VM i Bergen:

Gigantunderskudd for Sykkel-VM

55 millioner i minus.

BLODRØDE TALL: 55 millioner kroner skal det samlede underskuddet for Bergen 2017 være Det skriver Bergens Tidende.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BLODRØDE TALL: 55 millioner kroner skal det samlede underskuddet for Bergen 2017 være Det skriver Bergens Tidende. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(procycling.no): Bergen 2017, selskapet som sto bak Sykkel-VM i Bergen i september, har ifølge Bergens Tidende presentert et underskudd på svimlende 55 millioner kroner.

Offentlige kreditorer skal ha krav på 28 millioner kroner, private 35 og arrangøren skylder i tillegg Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) 13,5 millioner kroner, skriver avisen.

Totalt er beløpet på 76,6 millioner kroner. Bergen 2017 har dog dratt inn rundt sju millioner kroner etter en kronerulling via VIPPS, og har i tillegg andre inntekter og momskompensasjon på rundt 11 millioner kroner.

Oppfordrer til offentlig dugnad

Overfor TV 2 Sporten bekrefter styreleder i Bergen 2017, Mona Hellesnes, tallene:

– Det vi kom frem til er at vi har en betydning underdekning og at vi nå i dag har sendt ut en oppfordring til alle de offentlige kreditorene der vi oppfordrer til en offentlig dugnad for å klare å gjennomføre en frivillig akkord med private kreditorer, sier Hellesnes til TV 2.

– Vurderte dere konkurs?

– Ja, vi vurderte alle muligheter, men av hensyn til kreditorene velger vi å la ingen alternativer stå uprøvd. Derfor har vi iverksatt dette tiltaket.

10,4 millioner i underskuddsgaranti

Tallene kom fram etter et styremøte hos Bergen 2017, onsdag kveld. Mesterskapet sikret seg underskuddsgarantier fra Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune som beløper seg til totalt 10,4 millioner kroner.

Les også: Vil kaste styret i Norges Cykleforbund

Denne summen er ikke tatt med i regnestykket på 55 millioner kroner.

Bergen 2017 ønsket også en underskuddsgaranti fra Staten, men den ble det aldri noe av.

Kaggestad: - Langt over det vi fryktet

TV 2-ekspert Mads Kaggestad mener tallene Bergen 2017 nå har presentert er mye verre enn først antatt.

– Det er et forferdelig høyt tall. Det er mye høyere enn det vi hadde trodd. Vi fryktet kanskje fem-ti millioner. Det kunne vært ille nok. Dette er langt over det vi kunne fryktet.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen sitter også som daglig leder i Bergen 2017. Selskapet er et eget AS, men gigantunderskudd kan også få konsekvenser for aktivitetene til Norges Cykleforbund i årene som kommer.

– Det får ringvirkninger. Vi sykkelfolk er mest opptatt av fremtiden til norsk sykkel. Så er det dette tragiske aspektet med folk som har investert penger og tid på dette, så skal ikke de få betalt for det. Det er en forferdelig side av saken, sier Kaggestad.

Usikkerhet og uro rundt VM-økonomien fikk breddeklubben SK Rye til å gå ut med en krav om at det sittende forbundsstyret bør fjernes. Etter at utspillet fikk god oppslutning blant klubber med stemmerett fra forrige forbundsting, gikk NCF nylig ut med beskjed om at det skal avholdes ekstraordinært forbundsting der man blant annet skal avgjørende om det sittende styret har tillit fra tinget.

procycling.no kommer tilbake med mer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer