Gigatabbe da Manchester City slo Arsenal

Manchester City forverret Arsenal-krisen med ligacupseier.

TABBE: Arsenal-keeper Rúnar Alex Rúnarsson fikk en tøff dag på jobben. Foto: NENT.

Publisert
Sist oppdatert
Annonse
  • Arsenal - Manchester City 1-4 (1-1)

Den bratte motbakken fortsetter for Mikel Artetas Arsenal-lag. Tirsdag ble det 1-4-tap for Manchester City i ligacupens kvartfinale.

Tross et baklengsmål før det var spilt to minutter hadde Arsenal mot spillets gang 1-1 ved pause etter scoring av Alexandre Lacazette. En keeperbrøler av Runar Runarsson ga City ny ledelse, og utover i 2. omgang raknet Arsenal igjen.

Gabriel Jesus ga tittelforsvareren en drømmestart da han etter forarbeide av Phil Foden og Oleksander Zintsjenko umarkert kunne nikke inn fra kloss hold da kampen så vidt var i gang og hjemmelaget knapt hadde rørt ballen.

Gjestene dominerte kampen, men Lacazette utlignet etter en halvtime da han nikket i mål etter flott forarbeid av Gabriel Martinelli. Det tente et håp for hjemmelaget.

NEDRYKK: Start lyktes ikke med å med seg noe fra Intility Arena samtidig som Mjøndalen leverte på Consto Arena. Sørlandslaget tar derfor følge med Ålesund ned i Obos-ligaen. Vis mer

Knust

Det ble knust da Riyad Mahrez tok frispark i det 55. minutt. Ballen gikk rett på keeper, men Runarsson lot den glippe mellom hanskene og forsvinne i mål.

- Jeg ble overrasket over hvordan han plasserte seg. Han sto så nær stolpen. Heldigvis fikk han ikke blokkert ballen ordentlig, og det var bra for oss, sa Mahrez til Sky Sports.

- Vi har slitt den siste tiden, men i dag gjorde vi en god prestasjon. Vi hadde litt flaks med frisparket, men etterpå ble det lett for oss.

Da City tok ledelsen igjen hadde Martinelli allerede haltet av banen med skade etter at City-keeper Zack Steffen var utenfor feltet og kastet seg inn i en duell. Det var et nytt slag for Arteta og Arsenal.

Dominerer

Fire minutter etter ledermålet økte Foden til 3-1 med en vakker scoring, og i det 72. minutt nikket Aymeric Laporte inn 4-1-målet på innlegg fra Foden etter komisk dårlig forsvarsspill.

Manchester City sluttet seg til Brentford i trekningen av semifinalene. Onsdag gjør Stoke – Tottenham og Everton – Manchester United opp om de to siste plassene.

City har ikke tapt en ligacupkamp siden oktober 2016. Klubben har nå 18 strake seirer i turneringen og har vunnet pokalen tre ganger på rad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer