Gigatabbe da Odd slo Aalesund

Aalesund-keeper Andreas Lie var maks uheldig da Odd komfertabelt slo Aalesund.

TABBE: Aalesunds keeper Andreas Lie tabbet seg ut i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Odd på Color Line Stadion. Video: Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Aalesund - Odd 0-3 (0-1)

Aalesunds tur ned til 1. divisjon kommer stadig nærmere etter ni strake tap. En fæl brøler fra målvakt Andreas Lie var sentral i 0-3-kampen hjemme mot Odd.

Heller ikke søndag klaffet det for fjorårets suverene mestere på nivå to. AaFK hang bra med i lange strekk før pause, men ble nok en gang knallhardt straffet for personlige feil.

Da lagene så ut til å skulle gå målløse av banen etter første omgang, klønet Lie det ordentlig til to minutter på overtid. Odin Bjørtufts frispark virket helt ufarlig, men Aalesunds sisteskanse feilberegnet totalt.

Ballen gikk dermed forbi Lie og i nettet. I pausen måtte Odds målscorer innrømme at frisparkkvaliteten ikke var av høyeste klasse.

- Det var ikke mitt beste frispark. Jeg får satse på at jeg får ett til og kan gjøre det litt finere, sa Bjørtuft til Eurosport.

La seg flat

Rett etterpå kom Lie i intervjusonen og tok på seg all skyld for at hjemmelaget nok en gang var i trøbbel.

- Det var fullstendig bom av meg. Det er bare å beklage. At vi ligger under i denne kampen, er ene og alene min feil. Ballen skrudde i gresset før jeg skulle ta den, men det er ingen unnskyldning.

- Det er vanskelig å vinne fotballkamper når du slipper inn slike mål, la keeperen til.

Odd hadde full kontroll etter sidebytte. I det 64. minutt doblet Kevin Egell-Johnsen til 2-0 ved å bredside inn en strøken ball fra John Kitolano.

Annullert

På tampen kunne Mushaga Bakenga lett gjøre Skien-lagets tredje nettkjenning. Spissen stanget inn Kevin Egell-Johnsens presise innlegg.

Et kvarter før slutt fikk Aalesund-profilen Niklas Castro en scoring annullert for offside.

Aalesund har kun én seier etter 22 runder i Eliteserien. Den kom mot Start 29. juli. Med åtte kamper igjen er sunnmøringene hele 12 poeng bak nettopp Start på kvalifiseringsplassen.

Odd ligger i øyeblikket på femteplass med 38 poeng.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer