Ryan Giggs møtes med skepsis av fansen

Giggs blir ny manager for Wales - derfor raser fansen

Den tidligere United-spillerens holdninger til landslaget møter ham selv i døra i det han skal ta fatt på ny jobb. Fansen er mildt sagt skeptisk.

TAR OVER: Ryan Giggs tar over det walisiske landslaget etter Chris Coleman. Her fra hans foreløpig siste kamp som manager, for Manchester United tilbake i 2014. Foto: REUTERS/Darren Staples
TAR OVER: Ryan Giggs tar over det walisiske landslaget etter Chris Coleman. Her fra hans foreløpig siste kamp som manager, for Manchester United tilbake i 2014. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Manchester United-legenden ble presentert mandag ettermiddag, og blir manager de fire neste årene for et walisisk landslag som har imponert siden Chris Coleman tok over i 2012.

Coleman trakk seg i november i fjor.

Giggs, som selv står med 64 landskamper, spilte for Wales fra 1991 frem til han ga seg på landslaget i 2007. Han ga seg uten å ha deltatt i noen store mesterskap med landet sitt. Den tidligere kantspilleren gjorde riktignok et ørlite comeback for Storbritannia og fikk være kaptein under sommer-OL i London i 2012, hvor han var en av tre spillere over 23 år som fikk dispensasjon til å spille i mesterskapet. De to andre var Micah Richards og Craig Bellamy.

Og ifølge Wales Online var det nettopp Craig Bellamy, den tidligere Liverpool-spilleren, Giggs slo i kampen om managerjobben for hjemlandet. Etter rapportene imponerte Bellamy voldsomt i den avgjørende intervjufasen og hadde store visjoner for landslaget, men ble likevel veid og funnet for lett for jobben av forbundet. Valget falt heller på Giggs.

Kontroversiell

Den tidligere Manchester United-spilleren har hatt sine kontroversielle episoder både på og utenfor banen i løpet av sine lange karriere, og han spilte blant annet ikke en eneste vennskapskamp for landet sitt før i år 2000. Det var hele ni år etter debuten i den røde drakta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer