HØYT TENNINGSNIVÅ: Ryan Giggs (t.v.) mener at det høye tenningsnivået på Manchester United-treningene holder spillergruppa på tå hev, selv om det fører til mye krangling der og da.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
HØYT TENNINGSNIVÅ: Ryan Giggs (t.v.) mener at det høye tenningsnivået på Manchester United-treningene holder spillergruppa på tå hev, selv om det fører til mye krangling der og da.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

Giggs elsker å krangle med United-stjernene

Avslører hemmeligheten bak suksessen.

(Dagbladet.no): Den profesjonelle fotballen har endret seg radikalt på alle mulige måter siden Ryan Giggs gjorde sin Manchester United-debut som innbytter mot Everton 2. mars 1991.

Én ting har imidlertid forblitt uforandret: Den høye temperaturen på treningsfeltet.

Skal man tro den mestvinnende spilleren i engelsk klubbfotball, har nettopp det vært en medvirkende årsak til den vanvittige suksessen han har hatt med Manchester United de siste 18 årene. Aggresjonen holder nemlig spillergruppa på tå hev til enhver tid.

- Den beste kuren mot utmattelse er å bli sint. Det gjelder også når treningen en sjelden gang faller i intensitet: Når man ser at noen begynner å krangle, får det økta tilbake på skinner igjen, sier Giggs, ifølge Manchester Evening News.

- Elendig taper

Kraftige oppgjør mellom høyt gasjerte stjernespillere på treningsfeltet finner fra tid til annen veien til mediene og blåses opp til store overskrifter. For Giggs er det derimot en naturlig del av kampforberedelsene.

- Det er latterlig når enkelte henger seg opp i konfrontasjoner på trening. Det er noe som har skjedd hver eneste fredag i løpet av de 19 årene jeg har spilt profesjonell fotball. Tenningsnivået på treningsfeltet dagen før kamp er så høyt at det alltid vil bli krangling, poengterer waliseren.

Sett i lys av alle Giggs' meritter, sier det seg selv at han har en enorm iboende vinnervilje, men han bærer også på et intenst hat mot å tape. Også det bidrar til å heve nivået, mener 35-åringen.

- Jeg er et mareritt å ha med å gjøre. Jeg er en ekstremt dårlig taper uansett om det kommer til kortspill, dataspill eller alt mulig annet. Det er mange i klubben som er akkurat som meg, og det gjør at treningene drives framover av konkurranselyst.