Giggs-fest

LONDON (Dagbladet): Manchester United- Bordeaux 2- 0. Ryan Giggs var tilbake i godt gammeldags vingslag i går kveld. Waliseren laget ett mål og serverte det andre på panna til Teddy Sheringham. United tok sin 15. Trafford-seier på rad og har stø kurs mot kvartfinalen.

- Giggs var fabelaktig, en stor kamp fra Ryan. Måten han la opp til det andre målet på var kunst, sa manager Alex Ferguson etter kampen.

Skotten som elsker franske viner ble overrasket over Bordeaux:

- Bordeaux skiftet taktikk etter pause, fikk en mann ekstra mellom angrep og midtbana. De var gode på kontringer. Vi sleit litt, vi misbrukte noen gode sjanser. Men til slutt så vant vi komfortabelt, det var det viktigste, sa Ferguson. Som også var godt fornøyd med Beckham som spilte en av sine bedre kamper på lenge. Det ser ut som om de to har snakket ut om barn, Posh og kjendiseri. Kanskje.

Bra av Alex

- Bra taktisk trekk av Alex å sette inn flere på midtbanen, og spille bare med Sheringham på topp, det ga resultater også. De scoret rett etterpå, sa Kevin Keegan, ekspert på ITV.

Den engelske landslagssjefen var også i fanklubb Ryan:

- Giggs var pur kvalitet, Giggs på sitt aller beste, la Keegan til.

Og her noen Giggs perler:

  • Giggs-flikk og 1-0 etter 42. min.: Plutselig skjedde det som så mange ganger tidligere. Et perfekt crossinnlegg fra Beckham på først stolpe. Giggs møter og flikker ballen inn med venstrebeinet.
  • Giggs-innlegg og 2-0 etter 83. min.: Giggs var vingprinsen av Wales i går kveld. Tok ballen, dro seg forbi to mann, lempet flott inn til Teddy Sheringham som hang innafor femmeteren til tørk. Han brukte hodet riktig.

Main Road

United eide 1. omgang, sjansemessig og med en opplagt Giggs og en like kvikk Beckham:

  • Beckham-kanon etter snaue 16. min.: Dennis Irwin ble felt på 18 meter, litt skrått til venstre. Beckham og Giggs klare. Beckham vrengte ballen over muren, den smalt i tverrliggeren så det hørtes til Main Road.

- Giggs er tilbake i storform, sa gamle gode Kevin.

Men synsk er han ikke.

- Alex kan la flere spillere hvile foran lørdagens storoppgjør, United har kontroll og det ligger helt klart flere hjemmemål i denne kampen, sa Kevin Keegan i pausa.

Gode franskmenn

Keegans ord stemte ikke helt de siste 45.

For det var ingen spesielt dårlig Bordeaux-årgang som viste seg fram på et stappfullt Old Trafford i går kveld. Sjøl om vinlaget lider av måltørke. De har ikke scoret på de siste fire mesterligakampene og sliter litt i den franske toppdivisjon også.

Men, de kom til Manchester for å angripe med en konstruktiv midtbane.

  • Bordeaux på blank etter 58. min.: Spissen Lillian Laslandes lurte offsidefella. Aleine, tversover til Wiltford. Blank goal. Utafor.

Før det, frispark Bordeaux, Herve Alicarte høyest. Nikka rett utenfor.

Nære, nære. Bordeaux hadde definitivt ikke gitt opp. Rett etterpå, samme Alicarte headet. Beckham måtte redde på streken.

Ole og Henning

  • United-misser : Cole og Keane var begge aleine med keeper etter hvilen, uten å putte som det het på juniorlaget.

- United var slappe i 2.omgang, ga bort ballen for lett, så ut som om de hadde skrudd av lyset, sa eks-manager Ron Atkinson, ekspert på ITV.

- Bordeaux viste mer på et kvarter enn de gjorde i hele første omgang.

  • Over til Semb : Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær var igjen stamgjester og «Grand Reserva» på Old Trafford innbytterbenk. Ferguson byttet ut Cole med Phil Neville for å styrke midtbana. Blir ikke mange Solskjær-mål av sånt sjøl om han fikk fem minutter for Giggs til slutt. Fem minutter, og Ole dro til med én gang. Utafor.

Og snart er det EM.

1-0: Ryan Giggs setter beinet på et perfekt Beckham-innlegg.