- Giggs fortjener rekorden min

Sir Bobby Carlton ga Ryan Giggs en god klem etter at sistnevnte både sikret gullet og tangerte rekorden til Charlton.

(Dagbladet.no) Wigan - Manchester United 0-2. Chelsea - Bolton 1-1.

Du skal ha veldig lyseblått eller Liverpool-rødt blod i årene for å ikke ha respekt for Ryan Giggs (34).

Han er den eneste som var med på Sir Alex Fergusons første seriegull i 1993 - som fortsatt spiller i klubben. Sammen har de vunnet ti seriemesterskap - og et premieskap med andre skinnende pokaler.

- Det er fantastisk i å vinne igjen. Det er min tredje tittel, noen vinner for første gang - og Ryan vinner for tiende. Han er en inspirasjon for oss alle, sier Rio Ferdinand til Sky Sports.

- Jeg sa til meg selv «Vær så snill, gi oss et mål til». Og da er det selvfølgelig min eldste spiller, med ti titler i dag, som scorer. Fantastisk! sier Ferguson og gliser.

I ettermiddag ble Giggs satt inn som innbytter i det som var hans 758. kamp for klubben - like mange som Sir Bobby Charlton har. Det gikk ikke mange minuttene før han scoret målet som feide all tvil til side og sikret gullet.

Og hva passet vel da bedre enn at det var Giggs som løftet pokalen.

Charlton-klem

MESTERNE: Manchester United ble hyllet som seriemestere på JJB Stadium søndag ettermiddag. Foto: AP
MESTERNE: Manchester United ble hyllet som seriemestere på JJB Stadium søndag ettermiddag. Foto: AP Vis mer

Etter kampen gikk Giggs en god klem av Charlton, som hadde kommet ned fra tribunen.

- Han er helt fantastisk. En stor idrettsmann, en fin person og en stor spiller - hvis det er noen som fortjener rekorder, så er det han. Rekorden hans er fantastisk og jeg er veldig stolt av ham, sier Charlton ifølge nyhetsbyrået AP.

Giggs selv har bare hatt én ting i tankene - og det er den store pokalen som var kledd i rødt og hvitt søndag kveld.

- Det handler om å vinne serien, ikke personlige rekorder, sier Giggs til klubbens hjemmeside.

Fantastisk statistikk

Ti seriegull siden 1993. Det sier det meste om det Sir Alex Ferguson har skapt på Old Trafford. Han har ikke bare skapt ett lag som har vunnet alt.

Han har bygd flere lag, som hver for seg har vært Englands beste.

- Det er rett og slett en ære å spille for ham, sier Wayne Rooney til Sky Sports i gulljubelen på indre bane.

- Giggs fortjener rekorden min

For andre år på rad hentet de røde djevlene hjem Premier League-pokalen - og nok en gang henviste de Chelsea til den sure andreplassen.

Om halvannen uke kan Chelsea få sin revansje i Champions League-finalen. Men United kan også gjøre sesongen komplett ved å gå til topps i Europa for første gang siden 1999.

Og det er det alle i United drømmer om nå - at de skal vinne i Europa - 50 år etter München-ulykken.

Sikker Ronaldo

United hadde stort sett kontroll fra start på JJB Stadium, men de hadde også marginene på sin side. Slik som seriemestere ofte har.

Det var tre situasjoner før pause som gikk i Uniteds favør.

Wigan fikk ikke straffe da Rio Ferdinand stoppet et skudd med skulderen/øvre del av armen. Wayne Rooney fikk straffe da han ble felt i motsatt ende av banen. Paul Scholes unngikk å få sitt andre gule da han stoppet av Wigan-kontring ved å gå i kroppen på Wilson Palacios.

Dommer Steve Bennett gjorde rett i å gi Rooney straffe - de to andre situasjonene kan diskuteres.

- Giggs fortjener rekorden min

- Det første gule kortet til Paul var fortjent. Det var så vidt en liten dytt i den andre situasjonen, så det var ingenting. Men, han var i en annen situasjon like før det, som kunne endte med gult, så alt i alt var han litt heldig, sier Ferguson.

Cristiano Ronaldo gjorde ingen feil fra krittmerket. Han byttet nok en gang bort yndlingshjørnet sitt, og plasserte ballen sikkert til venstre for keeper.

Giggs-rekorder

Utover i andreomgangen var det bare en strålende Chris Kirkland som hindret United fra å punktere kampen. Han vartet opp med flere fantastiske redninger som holdt Chelsea inne i gullkampen.

Men det var selvfølgelig en av de virkelig røde som avgjorde kampen.

Ryan Giggs ble flott frispilt av Wayne Rooney ti minuter før slutt - og han punkterte sikkert gullduellen.

- Målet gjorde at vi kunne roe oss ned litt. Vi følte oss litt sikrere på 2-0, sier Giggs.

I Champions League-finalen kan Giggs passere United-legenden Sir Bobby Charlton - og trone alene på topp. Og med dette seriegullet er også Giggs oppe i 17 store titler - det samme som Liverpools Phil Neal. Også denne rekorden kan 34-åringen bli alene om - hvis United slår Chelsea i Moskva.

- Jeg har glemt den rekorden allerede, sier Charlton, vel vitende om at han ikke lenger vil toppe lista.

Så lenge United gjorde jobben og vant på JJB Stadium hadde det ingenting å si hva Chelsea gjorde på hjemmebane mot Bolton.

Blåtrøyene fikk en verst tenkelig start på kampen, da John Terry ble stygt skadd etter 13 minutter. Han kolliderte med Peter Cech og fikk kneet til keeperen rett i armen. Han hadde fryktelig vondt og kan ha brukket armen - i så fall ryker Champions League-finalen for den solide stopperen.

Andrej Sjevtsjenko scoret sitt første seriemål siden 2. juledag, men det hjalp fint lite for Chelsea. For det første vant United, og dessuten utliknet Taylor til 1-1 på overtid.

• Les også: Giggs ble hentet fra City av ivrige Ferguson

PORTUGLISET: Cristiano Ronaldo og Nani poserer med pokalen.
FIKK STRAFFE: Wayne Rooney ble felt og fikk en klar straffe.
OVERFALT: Ryan Giggs ble overfalt av lagkameratene etter at han punkterte kampen.
MESTERLIG, RYAN: 34 år gamle Ryan Giggs har nå vunnet ti seriemesterskap med Manchester United. Søndag tangerte han også kamprekorden til Sir Bobby Charlton.
SAMLEREN: Som Ryan Giggs samler også Sir Alex Ferguson på disse.
SIKKER: Cristiano Ronaldo sendte keeperen en vei og ballen i det andre hjørnet.