Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giggs frykter reprise fra da Arsenal «stjal» gullet i 1998

United ledet med 12 poeng - tapte gullet.

MÅ ANGRIPE: Ryan Giggs mener United er nødt til å angripe Chelsea når de gjester Old Trafford søndag. Han frykter en reprise fra 1998, da Arsenal hentet inn Uniteds forsprang på 12 poeng. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
MÅ ANGRIPE: Ryan Giggs mener United er nødt til å angripe Chelsea når de gjester Old Trafford søndag. Han frykter en reprise fra 1998, da Arsenal hentet inn Uniteds forsprang på 12 poeng. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

• Premier League: Følg alle helgens kamper direkte i Dagbladets fotballstudio.

(Dagbladet): Tre poeng skiller Manchester United og Chelsea før lagene møtes på Old Trafford søndag. Dersom Chelsea vinner, vil de overta tabelltoppen med bedre målforskjell.

Det vil i så fall være første gang siden november at blåtrøyene fra London leder ligaen.

Minnes 97/98-sesongen Ryan Giggs mener det er uaktuelt for Manchester United å legge seg bakpå og spille for uavgjort på Old Trafford. I bakhodet før helgens kamp sitter marerittet fra 1997/98-sesongen.

1. mars 1998 ledet Mancester United Premier League komfortabelt og så ut til å gå mot sin femte tittel på seks sesonger. Da rotet United bort en ledelse på 12 poeng til Arsenal som vant ligagull det året - ett poeng foran rivalen.

FEIRER: Arsenal feirer 5-0-seier mot Wimbledon på Highbury 18. april 1998. Fra venstre: Nicolas Anelka, Emmanuel Petit, Dennis Bergkamp og Marc Overmars. Foto: AP Photo/Adrian Dennis
FEIRER: Arsenal feirer 5-0-seier mot Wimbledon på Highbury 18. april 1998. Fra venstre: Nicolas Anelka, Emmanuel Petit, Dennis Bergkamp og Marc Overmars. Foto: AP Photo/Adrian Dennis Vis mer

- Det er slik det går noen ganger, sier Giggs til Daily Mirror, og mener de nå skal sørge for at det ikke skjer igjen.

- Vi er ikke bekymret for hva som har skjedd. Alt vi kan kontrollere er hva som skjer i fremtiden, som starter med Chelsea på søndag.

Ett poeng mot Chelsea vil likevel bety at United fortsatt har tre poengs forsprang og at ligagullet sannsynligvis er sikret.

- Jeg tror det er farlig med en defensiv tankegang og vi kan ikke kun tenke at vi skal unngå tap. De kan score flere mål mot oss, sier Giggs.

GULL-GLIS: Arsene Wenger blir hyllet etter både serie og cup-gull i 1998. Foto: AP Photo/John Stillwell,PA
GULL-GLIS: Arsene Wenger blir hyllet etter både serie og cup-gull i 1998. Foto: AP Photo/John Stillwell,PA Vis mer

- Vi må gå ut og angripe, som Manchester United alltid skal gjøre på Old Trafford. Publikum ville ikke ha det på noen annen måte. Vi kan ikke lener oss tilbake i de første 10 eller 15 minutter. Vi må prøve å score mål.

- Vi har fordelen Da United reiste til Chelsea 1. mars i år, var de 15 poeng foran Carlo Angelottis mannskap. Nå har Chelsea nesten sensasjonelt meldt seg på i tittelkampen.

Giggs tror gullstriden er avgjort dersom United vinner.

- Begge lagene innser at det er så godt som over hvis vi vinner. Og det er det vi sikter på å gjøre. Vi har fortsatt to tøffe kamper etter søndag, men hvis vi slår Chelsea, er vi i en veldig god posisjon, sier han.

Giggs har hatt en god sesong, og scoret senest i det første semifinaleoppjøret i Champions League mot Schalke. Veteranen ble spart da United slo tyskerne 4-1 på Old Trafford onsdag.

FLONALDO: Manchester Uniteds Ryan Giggs i duell med  Chelseas Tore Andre Flo 4. januar 1998. United vant  5-3 Foto: AP Photo/Max Nash.
FLONALDO: Manchester Uniteds Ryan Giggs i duell med Chelseas Tore Andre Flo 4. januar 1998. United vant 5-3 Foto: AP Photo/Max Nash. Vis mer

- Chelsea er i meget god form. Men bortsett fra kampen mot Arsenal, er også vi i fin form. Det er to veldig gode lag som møtes, sier Giggs.

- Rooney er klar Sir Alex Ferguson skiftet ut hele ni spillere fra den første semifinalen i Champions League da United møtte Schalke onsdag.

Wayne Rooney var blant spillerne som ble spart - og et lyskeproblem skal være noe av grunnen til at spissen ikke var med i troppen.

Nå bekrefter Ferguson at Rooney er klar til seriefinale mot Chelsea.

- Wayne vil bli bra. Jeg er ikke forberedt på å ta en risiko, sier Ferguson, ifølge Sky Sports.

FRISKMELDT: WAyne Rooney er klar for kamp mot Chelsea. Her mot  Alex Song og Arsenal Foto: AP Photo/PA, Rebecca Naden.
FRISKMELDT: WAyne Rooney er klar for kamp mot Chelsea. Her mot Alex Song og Arsenal Foto: AP Photo/PA, Rebecca Naden. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media