GOD START: Ryan Giggs satser på ligagull og tror Dimitar Berbatov får en god sesong etter overbevisende innsats mot Celtic fredag kveld i Canada. Foto: REUTERS/Mark Blinch
GOD START: Ryan Giggs satser på ligagull og tror Dimitar Berbatov får en god sesong etter overbevisende innsats mot Celtic fredag kveld i Canada. Foto: REUTERS/Mark BlinchVis mer

Giggs håper City får tyn

Spår frustrerte byrivaler.

||| • Kjøp og salg: Alle overgangene i Premier League

(Dagbladet): Ryan Giggs startet karrieren på guttelaget hos Manchester City. Siden han debuterte for Manchester United som 17-åring i 1991 har vingen vunnet 11 ligamesterskap på Old Trafford.

I august starter Giggs jakten på sitt 12. seriegull, og 36-åringen tviler sterkt på om United får kamp av City - byrivalen som i sommer igjen investerer voldsomt i stjernespillere.

Bryr seg ikke om City
- Før vi spiller mot dem legger jeg ikke merke til hva City gjør, de er som hvilket som helst annet lag. Hvis de klarer å bygge seiersrekker, hvis de blir stabile, så blir de sterke. Men ingen vet om de klarer det, sier Giggs til The Guardian.

Han mener Manchesters lyseblå har et økt press på seg, og at en topp 4-plassering må være et minstekrav for den oljefinansierte klubben.

- De har så mange talentfulle spillere at de blir å regne med hvis de fungerer som et lag. Hvis ikke blir det en frustrerende sesong for dem, og de kommer antakelig til å få litt tyn. Men hvis de fungerer, som de gjorde i kamper i fjor, så kan de slå hvem som helst, sier waliseren.

United har bare kjøpt Chris Smalling og Javier Hernández i sommer, men Giggs er ikke bekymret. Han mener laget er ekstra sultne på ligagullet fordi Chelsea vant i vår.

Og han tror Uniteds unggutter bare blir bedre og bedre, og peker blant annet på da Silva-tvillingene Rafael og Fabio.

Vil lære
- Jeg ser hvor målbevisste de er på trening. De vil gjøre det bra, de vil lære og de vil spille for United. De vil på laget og de vil beholde plassen. Det er akkurat som vi da vi var yngre, og vi ser det samme ønsket i disse unge spillerne, sier Giggs.

I tillegg har veteranen tro på at rekordkjøpet Dimitar Berbatov endelig får en god sesong. Bulgareren ble kåret til banens beste i treningskampen mot Celtic i Toronto natt til lørdag.

TVILER: Craig Bellamy er en av mange storspillere i City, og Giggs mener laget kan slå hvem som helst. Her mot Portland Timbers natt til søndag, City vant 3-0. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP
TVILER: Craig Bellamy er en av mange storspillere i City, og Giggs mener laget kan slå hvem som helst. Her mot Portland Timbers natt til søndag, City vant 3-0. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP Vis mer

- Det er akkurat hva han trengte, en god start. Forhåpentligvis fortsetter det. Noen spillere tilpasser seg raskere enn andre, og han har fått en god sesongstart.

Giggs er én av fire superveteraner i United. Manager Alex Ferguson har den siste tida gitt både Giggs, Paul Scholes (35), Gary Neville (35) og Edwin van der Saar (39) nye ettårskontrakter på Old Trafford.

Nederlandske van der Saar ser at gamlingene har dobbeltroller i United.

- Å holde målet reint er hovedårsaken til at jeg er her, selvfølgelig. Det andre er å hjelpe til med med utdanningen, få de til å være bevisste på hvordan de skal spille, hvordan å forsvare seg, sier 39-åringen til Daily Express.

• United fortsetter sesongoppkjøringen med treningskamp mot Philadelphia Union torsdag kveld.

TALENT: Giggs håper venstreback Fabio (t.h) slipper småskadene brasilianeren sleit med forrige sesong. Foto: Abelimages/Getty Images/AFP
TALENT: Giggs håper venstreback Fabio (t.h) slipper småskadene brasilianeren sleit med forrige sesong. Foto: Abelimages/Getty Images/AFP Vis mer