OFFENTLIG HEMMELIGHET: Millioner av Twitter-brukere har lenge visst at det er Manchester Uniteds Ryan Giggs som har kjempet i rettsvesenet mot at britiske medier kan navngi ham som fotballspilleren som har vært utro med glamourmodellen Imogen Thomas. Nå er den kampen trolig tapt likevel.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
OFFENTLIG HEMMELIGHET: Millioner av Twitter-brukere har lenge visst at det er Manchester Uniteds Ryan Giggs som har kjempet i rettsvesenet mot at britiske medier kan navngi ham som fotballspilleren som har vært utro med glamourmodellen Imogen Thomas. Nå er den kampen trolig tapt likevel.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRKVis mer

Giggs hengt ut i parlamentet som den utro spilleren

Da valgte også britiske medier å gå ut med navnet.

(Dagbladet): Flere britiske medier navngir i ettermiddag Ryan Giggs som fotballspilleren i sentrum av utroskapsskandalen som har dominert nyhetsbildet i England de siste dagene.

Kort tid etter at The Sun mislyktes i et forsøk få retten med på å få offentliggjøre navnet , «avslørte» et britisk parlamentsmedlem i Underhuset at det er den walisiske Manchester United-spilleren alle har snakket om.

Liberaldemokrat John Hemming har tidligere omtalt den såkalte «gagging order»-en som en vits, og på talerstolen valgte han i ettermiddag å bryte den.

- Mr. Speaker, ettersom rundt 75 000 mennesker har navngitt Ryan Giggs på Twitter, er det upraktisk å fengsle dem alle, sa Hemming, ifølge Guardian.

Uttalelsene, som ble hardt kritisert av «speaker» John Bercow, ble overført direkte ut til folket på BBCs sendinger fra parlamentet.

At det har handlet om Ryan Giggs er ikke akkurat noen bombe for mange, men Hemmings uttalelser fører nå til at blant andre Sky News og Mirror identifiserer Giggs som den gifte spilleren som skal ha vært utro med glamourmodell Imogen Thomas.

Debatt
I helga identifiserte en skotsk avis Giggs ved hjelp av et dårlig sensurert bilde, og britiske aviser har de siste dagene fulgt opp med kraftige angrep på den mye omtalte rettsordren. The Independent slo fast at hele loven nå er blitt en farse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Sun gikk altså et steg lenger tidligere i dag, til retten for å få saken vurdert, men nådde ikke fram hos dommer Eady, som fastholdt behovet for å beskytte spillerens identitet og hans familie.

Nå brast altså demningen likevel.

SKULLE BESKYTTES: Fotografene tok mange bilder av Ryan Giggs' kone Stacey Cooke og barna deres under gårsdagens ligagullfeiring på Old Trafford. Ingen av dem ble brukt i forbindelse med denne saken, før nå.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
SKULLE BESKYTTES: Fotografene tok mange bilder av Ryan Giggs' kone Stacey Cooke og barna deres under gårsdagens ligagullfeiring på Old Trafford. Ingen av dem ble brukt i forbindelse med denne saken, før nå.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Dagbladet har omtalt saken flere ganger de siste dagene, men har valgt å ikke avsløre navnet på spilleren det har vært snakk om.

- Det har vært en løpende vurdering. Dagbladet er generelt tilbakeholden i saker som dette når det ikke foreligger noen medvirkning fra partene, og det ikke er prinsipielle sammenhenger som gir grunn til omtale. Det ville for eksempel stilt seg annerledes om det her var snakk om en politiker med familieverdier som en sentral del av sin plattform, sier redaktør Lars Helle.

- Ofte kan det være lettere med slike saker når de foregår på avstand, men denne saken har vært for perifer til at Dagbladet skulle være først i verden med å navngi vedkommende. Samtidig vil jeg si at Dagbladet aldri har hatt noen problemer med privatpersoners dobbeltmoral, eller med hvem av dem som velger å være utro, så det har ikke ligget noen moralske vurderinger bak Dagbladets behandling av denne saken, sier Helle.

Millioner har visst
På mikrobloggnettstedet Twitter har fotballspillerens navn allerede blitt offentliggjort for flere millioner brukere verden over.

Høyprofilerte twitrere, som et tungt CNN-anker, er blant dem som har identifisert spilleren. Bare CNN-profilen alene har over 700 000 følgere.

Og nettopp dette har vært paradokset for britiske medier: De får ikke skrive om det «alle» snakker om.

Den aktuelle stjernespilleren er ikke alene. Rundt 30 Premier League-stjerner skal de siste to årene ha gått rettens vei for å hindre utroskapsskandalene fra å nå avisforsidene, og det samme gjelder en lang rekke kjendiser.

NAVNGITT: Imogen Thomas har kjempet for å kunne fortelle om saken i britiske medier.Foto: STELLA PICTURES
NAVNGITT: Imogen Thomas har kjempet for å kunne fortelle om saken i britiske medier.Foto: STELLA PICTURES Vis mer