MANGLER BARE DAVID: Alle disse gutta, minus Beckham, skal i kveld ha gått sammen om å investere i Salford City FC. Rykter skal ha det til at The Class of '92 vurderer navnebytte til Salford '92 for å øke sponsorpotensialet i klubben.Foto: REUTERS/Neil Hall/ NTB Scanpix
MANGLER BARE DAVID: Alle disse gutta, minus Beckham, skal i kveld ha gått sammen om å investere i Salford City FC. Rykter skal ha det til at The Class of '92 vurderer navnebytte til Salford '92 for å øke sponsorpotensialet i klubben.Foto: REUTERS/Neil Hall/ NTB ScanpixVis mer

Giggs, Neville, Scholes og Butt kjøper egen fotballklubb

Går sammen om kjøpet.

(Dagbladet): Manchester United-legendene Ryan Giggs, Gary og Phil Neville, Nicky Butt og Paul Scholes går sammen om å investere i non-league-klubben Salford City FC, melder flere aviser i England i kveld.

Klubben befinner seg på det åttende nivået i engelsk fotball, og ifølge de engelske avisene skal avtalen være undertegnet i kveld.

Daily Mail skriver at de gamle lagkameratene først og fremst ønsker å lage sin egen talentfabrikk, og ser den lokale klubben Salford som et perfekt sted.

Ambisjonen skal være å ta klubben fra non-league og inn i ligasystemet. Det vil i så fall bety fire opprykk, men gjennom denne satsingen skal klubben utvikle toppspillere som også det engelske landslaget vil dra nytte av.

Gary Neville, som til vanlig blant annet er fotballekspert hos Sky Sports, har tidligere satt ord på den bekymringen han har for de engelske talentenes kår i hjemlandet.

- De lavere nivåene i engelsk fotball var en gang en avgjørende rekrutteringsarena for spillere som endte på landslagene. Nå forvitrer de. Den mest alarmerende trenden i spillet nå for tiden er på de laveste nivåene, sa Neville, som også skal være hovedmannen bak planene om å gjøre om Salford City FC til en talentfabrikk.

Alle de involverte spillerne skal også være svært dedikerte til talentutvikling. Drømmen om å skape noe sammen skal være det som er hoveddrivkraften bak investeringen.