Giggs og Bellamy til London-OL

Her er Storbritannias 18-mannstropp.

TATT UT: Både Ryan Giggs og Craig Bellamy ble som ventet tatt ut til Storbritannias London-tropp som reiser til OL. Foto: REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN)
TATT UT: Både Ryan Giggs og Craig Bellamy ble som ventet tatt ut til Storbritannias London-tropp som reiser til OL. Foto: REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN)Vis mer

Manchester Uniteds veteran Ryan Giggs var med da Storbritannias 18-mannstropp til OL ble presentert mandag.

Som ventet var Giggs, Craig Bellamy og Micah Richards tatt ut som de tre overårige hver nasjon har lov til å ha med under mesterskapet. Giggs og Bellamy, begge fra Wales, har aldri tidligere fått sjansen i et stort mesterskap, men får nå sjansen til å forsvare øyrikets ære på hjemmebane.

Richards ble ikke tatt ut i Englands EM-tropp, til manges overraskelse, og skal ha takket nei til å være reserve. Det kostet ham trolig en plass i den endelige troppen.

En som derimot var med i EM, er Birmingham-keeper Jack Butland. Han var med som tredjekeeper, uten spilletid, og er eneste fra Englands tropp til Polen og Ukraina som også er med i OL-troppen.

Den engelske eliteserien er godt representert. Ti av klubbene er representert i troppen. Swansea har flest uttatte med de tre Joe Allen, Scott Sinclair og Neil Taylor.

KLAR FOR OL: Han ble ikke med England til EM, men nå får han sjansen for Storbritannia under OL:Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix
KLAR FOR OL: Han ble ikke med England til EM, men nå får han sjansen for Storbritannia under OL:Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix Vis mer

Kun to land er representert for Storbritannia. England har 13 spillere med i troppen, de fem siste er fra Wales.

Troppen:

Målvakter: Jack Butland (Birmingham), Jason Steele (Middlesbrough).

Utespillere: Joe Allen (Swansea), Craig Bellamy (Liverpool), Ryan Bertrand (Chelsea), Steven Caulker (Tottenham), Tom Cleverley (Manchester United), Jack Cork (Southampton), Craig Dawson (West Bromwich), Ryan Giggs (Manchester United), Aaron Ramsey (Arsenal), Micah Richards (Manchester City), Danny Rose (Tottenham), Scott Sinclair (Swansea), Marvin Sordell (Bolton), Daniel Sturridge (Chelsea), Neil Taylor (Swansea), James Tomkins (West Ham).

(NTB)