<strong>TIDLIGERE LAGKOMPISER:</strong> I alle åra Solskjær spilte for United, var Ryan Giggs en av hans lagkamerater. Nå får nordmannen støtte av United-legenden. Foto: Action Images / Alex Morton
Livepic / NTB Scanpix
TIDLIGERE LAGKOMPISER: I alle åra Solskjær spilte for United, var Ryan Giggs en av hans lagkamerater. Nå får nordmannen støtte av United-legenden. Foto: Action Images / Alex Morton Livepic / NTB Scanpix Vis mer

Giggs om Solskjær: - Hvis Ole blir ansatt, hold det hemmelig

Ryan Giggs føyer seg inn i rekken blant profiler som skryter av Solskjærs arbeid. Samtidig sender han stikk mot United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Chelsea - Manchester United 20.30 i kveld på Viasat 1.

Ryan Giggs regnes som én av de aller største i Manchester United etter en lang og strålende karriere i klubben. Han står med nesten 1000 kamper for klubben, og han var en viktig brikke i Sir Alex Fergusons lag i store deler av Fergusons tid som manager i klubben.

Giggs har også vært i trenerteamet til Manchester United etter fotballkarrieren. Det har han vært både under David Moyes og Louis van Gaal (fra 2013 til 2016).

Nå føyer waliseren seg inn i rekken blant fotballpersonligheter som uttaler seg om Solskjærs prestasjoner i United. Og som mange andre, hyller Giggs Solskjær for hans resultater som midlertidig manager i Manchester United.

- Ole har gjort en fantastisk jobb. Jeg har naturligvis hatt kontakt med han underveis, og han har gitt spillerne frihet og også gjort det bra taktisk. Selvtilliten i laget er stor, og han har fått tilbake et smil om munnen, sier Giggs i et stort intervju med The Guardian.

- Har rotet for lenge

Det har pågått en debatt om hvorvidt Solskjær er rett mann for jobben på permanent basis, eller om klubben bør gå for en type som Mauricio Pochettino, som i dag leder Tottenham.

Giggs på sin side er klar på at han ønsker at nordmannen skal ta over laget permanent, men presiserer at det bør gjøres skikkelig og uten forhastelser rundt annonseringen.

- Jeg synes han bør ta over. Vi har rotet rundt lenge nok. Når du har noen som kjenner klubben, er taktisk smart, og har spillere og fans på sin side, så gir det masse selvtillit, sier Giggs, og legger til:

- Det kommer feilskjær på veien, men flesteparten av fansen ser for seg hva Solskjær kan gjøre med pengene som har blitt brukt de siste åra.

Og feilskjær kan komme denne uka. I kveld møter United et Chelsea som ikke er i kjempeform om dagen, og til helgen skal Solskjær få bryne seg på taktikeren Jürgen Klopp og hans Liverpool, som skal prøve å holde seg foran City i gullkampen i Premier League. Slike kamper kan gi United og Solskjær svar.

- Hold det hemmelig

Giggs sammenlikner en eventuell ansettelse av Solskjær med Pep Guardiolas ankomst i Manchester City i 2016. Giggs mener at Guardiola begynte å trekke i trådene før han var ansatt i klubben, og at Solskjær nå kan gjøre det samme for Manchester United.

Nordmannen har ikke fått signere noen nye spillere mens han har vært manager i klubben, men han har forlenget kontrakter med spillere som Anthony Martial, Phil Jones og Ashley Young.

Om han skulle ansettes permanent, mener Giggs at klubben må holde det tett for en liten stund.

- Hvis Ole blir ansatt, hold det hemmelig i klubben, og start med planleggingen, sier Giggs, og fortsetter:

- Vårt største problem de siste åra, er at vi har måttet hente igjen lagene foran. Vi burde identifisere to eller tre spillere som vi trenger for å vinne Premier League og Champions League.

Anbefalt av van Gaal

Som Solskjær, har også Giggs tatt fatt på en manager-karriere etter å ha vært fotballspiller i Manchester United.

Og han kunne kanskje hatt Solskjærs jobb i dag, dersom ting gikk hans og tidligere United-manager Louis van Gaals vei.

- Det var mest van Gaal som sa det. Dere vet hvordan Louis er. Han sa til Ed Woodward (Uniteds styreleder): «Jeg skal være i klubben i tre år, og så skal Ryan ta over.» Typisk Louis, forteller Giggs.

Han presiserer videre at ingen hadde gitt ham noen løfter om managerjobb i klubben. Men han takker likevel van Gaal etter å ha gjort han klar for livet som manager.

I dag er han landslagstrener for Wales, i tillegg til at han har opptredener som fotballekspert for blant annet TV 2 under Champions League-kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer