Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giggs sikret ny United-seier i jubileumskampen

Matchvinner mot Watford i sin 600. United-start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Watford - Manchester United 1-2. I en fotballverden hvor pengene blir stadig viktigere og hvor klubbyttene skjer oftere, er det befriende med spillere som Ryan Giggs.

Lojale kontinuitetsbærere som følger hjertet framfor andre motiv. I dag spilte den walisiske venstrekanten sin 600. kamp fra start for Manchester United.

Og med kapteinsbindet på armen feiret han med å bli matchvinner borte mot Watford.

David mot Goliat

Men det var to forskjellige verdener som møttes til Premier League-dyst i ettermiddag. Vicarage Road mot «Theatre of Dreams». Adrian Boothroyd mot sir Alex Ferguson.

En samling hardt-arbeidende gultrøyer mot et rødt stjernegalleri.

Og Watfords entusiasme satte United under press umiddelbart. Stort trøkk i duellspillet og en direkte fotball gjorde at United ikke kom fram i banen. Men det tok allikevel ikke mer enn 12 minutter før en fransk åpning sendte United foran.

Vakkert angrepsspill

MATCHVINNER I SIN 600. KAMP FRA START: Ryan Giggs sørget for Uniteds tredje strake premier League-seier i ettermiddagens møte med Watford. Foto:EPA
MATCHVINNER I SIN 600. KAMP FRA START: Ryan Giggs sørget for Uniteds tredje strake premier League-seier i ettermiddagens møte med Watford. Foto:EPA Vis mer

Louis Saha plukket oppe en pasning fra Giggs ute til venstre og førte ballen innover i banen. Landsmann Mikael Silvestre kom vakkert på «overlap» på utsiden. En presis ball fra Saha, og et hardt skudd i langhjørnet: 0-1.

United tok over mer av banespillet etter målet, og Louis Saha var nær å doble ledelsen etter en knapp halvtime. Ryan Giggs slo inn et hjørnespark fra høyre. Saha stupte fram på første stolpe, men en mesterlig Richard Lee fikk slått ballen til ny corner. Og midtveis i første omgang var klasseforskjellen synlig; United trillet ball i høyt tempo, mens gultrøyene løp mye i mellom, uten å makte å skape noe selv de gangen de vant ballen.

Men ti minutter før pause kom Watford plutselig tilbake i kampen.

Etter at målscorer Silvestre var fintet langt utenfor Vicarage Road.

Watford tok over

En frekk dragning fra høyrekant Ashley young satte venstrebacken helt ut av spill - og Young med et hav av rom. Med all verdens tid kunne han styre ballen inn foran mål, hvor Damien Francis enkelt kunne bredside ballen i mål bak Edwin van Der Sar.

Og etter utlikninga fikk Watford bedre og bedre betalt for entusiasmen som ofte kjennetegner et nyopprykket lag. Det ble skapt få store muligheter, men Watfords Damien Francis var nærmest med ei heading rett før pause.

- Watford skapte trøbbel for oss i dag, sa Alex Ferguson ifølge Sportinglife etter kampen.

image: Giggs sikret ny United-seier i jubileumskampen

Og var langt fra fornøyd med sine egne gutter.

- Vi tok ikke godt nok vare på ballen de gangene vi hadde mulighet til å kontre, forklarte Ferguson.

- Heldigvis forsto vi at vi måtte kjempe hardt for poengene, og det skal guttene ha kreditt for.

Nådeløst straffet

Sjansene kom kjapt også i andre omgang. Og igjen var Watford hissigst på grøten.

Darius Henderson fikk ballen på bakre stolpe etter et lurt frisparktrekk, men skuddet strøk stolpen på feil side. Og setter man ikke sjansene sine mot topplag som United, så blir man gjerne straffet nådeløst.

Bare minuttet etter fanget Ryan Giggs opp et løst tilbakespill fra en presset Watford-spiller. Alene med Richard Lee hadde veteranen få problemer med å sette ballen i nota.

Dermed var giganten igjen et steg foran nykommeren.

Skuffet Watford-manager

Watford-manager Adrian Boothroyd var langt fra fornøyd med kampen, selv om laget hans ga United kamp til døra.

- Jeg er veldig skuffet for vi spilte slettes ikke bra i dag. Jeg synes dette var den svakeste kampen vi har spilt i år.

Og kom samtidig en oppfordring til sine egne spillere.

- Vi må bestemme oss for om vi skal være å regne med i Premier League, eller om vi skal legge oss ned. Jeg har sett nok av samtlige spillere til å vite at alle er kapable til å spille i denne divisjonen.

Strålende United-åpning

Etter Giggs\' ledermål døde kampen litt hen. Watford evnet ikke å sette United under press, mens rødtrøyene virket å være tilfreds med kampens tilstand.

Dermed fortsetter United sin strålende sesongstart med ni poeng på tre kamper og 10-2 i målforskjell.

NB: Ole Gunnar Solskjær startet kampen, men ble byttet ut til fordel for Ji-Sung Park etter en knapp time. Nordmannen klarte ikke å gjøre seg nevneverdig bemerket i dagens kamp.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Vinner United årets Premier League?

<B>DØDELIG FRANSK DUO:</B> Louis Saha og Mikael Silvestre kombinerte vakkert før United første mål.
<B>SOLSKJÆR FRA START:</B> Ole Gunnar Solskjær feirer Mikael Silvestres scoring på Vicarage Road.