TRO:  Lynvingen og nåværende United-manager, Ryan Giggs tror nederlenderen kan være et godt valg for Manchester United. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix.
TRO: Lynvingen og nåværende United-manager, Ryan Giggs tror nederlenderen kan være et godt valg for Manchester United. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix.Vis mer

Giggs skryter van Gaal opp i skyene

- Merittlisten hans er utrolig.

(Dagbladet): Det er ventet at den meritterte treneren Louis van Gaal vil bli utnevnt som ny sjef i Manchester United om kort tid.

Nå skryter klubbens midlertidige manager, Ryan Giggs, nederlenderen opp i skyene.

- Merittlisten hans er utrolig. Han har oppnådd mye i mange land, og har et fantastisk rykte, sier Giggs til britiske The Mirror.

Usikker framtid Giggs, som på sin side møter Sunderland denne helga i Premier League, er dypt imponert over suksessen van Gaal har oppnådd. 62-åringen har blant annet vunnet mesterskap med Ajax, AZ Alkmaar, Barcelona og Bayern München.

Og om van Gaal tar sjefsstolen på Old Trafford, kan det hende at Giggs blir hans assistent, skriver The Guardian.

- Det er så mange ting å tenke på, først må jeg finne ut om jeg ønsker å spille videre eller ikke. Det er ikke noe poeng i å tenke på om jeg ønsker å bli manager eller assistent akkurat nå. Nå er fokuset mitt på de siste matchene, så får vi se hva som skjer etter sesongen, sier United-legenden.

- Krevende stil Men ikke alle er like positive til at van Gaal muligens tar over sjefsrollen i storklubben. Den spanske Manchester City-sjefen Ferran Soriano mener van Gaal har en konfronterende stil.

- Han har en veldig krevende stil. Det samme skjedde i Barcelona og Bayern München. Han var tøff, folk likte ham ikke, men han vant kamper. Når du ikke lenger vinner, vil folk som er forbannet på deg komme tilbake og prøve å «drepe deg». En slik lederstil fungerer på film, men ikke i det virkelige liv, sier han til avisa Daily Mail.

Van Gaal har vært to perioder i Barcelona. Sist gang fikk han sparken, i 2003. I dag er han trener for det nederlandske landslaget, som skal til VM i Brasil.

 FÅR SKRYT:  Louis van Gaal, som av manger ventet til å bli ny trener for Manchester United. Foto: AP Photo.
FÅR SKRYT: Louis van Gaal, som av manger ventet til å bli ny trener for Manchester United. Foto: AP Photo. Vis mer