Giggs støtter Keane

Manchester United-vingen Ryan Giggs støtter sin hardt kritiserte lagkamerat Roy Keane ved å hevde at kritikken bunner i misunnelse.

- Hver gang det skjer noe kontroversielt rundt Roy Keane, bruker mange det som en unnskyldning for å angripe ham. Det handler mye om misunnelse. Det finnes ikke et lag i Europa som ikke ønsker seg ham, så det er latterlig at så mange vil «ta» ham, sier Giggs til Sunday Mirror.

Keane skapte storm med opplysninger i hans nylig utgitte bok. Mest oppsikt vekket det at han innrømmet å ha skadet Alf-Inge Håland med vilje. For det kan han bli straffet hardt.

- Roy Keane er et symbol på Manchester Uniteds styrke og lidenskap, og det er alt folk i denne klubben er opptatt av. Jeg har aldri oppfattet ham som en grisespiller, sier Giggs.

- Han er en vinner, og alt annet kommer i annen rekke. Det blir bråk når Roy ikke er på vinnerlaget, og det gjelder alt han driver med. Av og til er det en pris å betale for slik vinnervilje, mener Giggs.

Litt annerledes «støtte» fikk Keane i helgen fra to andre lagkamerater. David Beckham brukte albuen mot Lee Bowyer, mens Fabien Barthez sparket en drikkeflaske på en funksjonshemmet tilskuer, i bortekampen mot Leeds.

Dermed fikk to andre United-spillere negativ oppmerksomhet, og Keanes mange overtramp kan glemmes for en stund.

NTB

FORSVARER KEANE: Ryan Giggs mener kritikken mot Roy Keane bunner i misunnelse.