Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giggs vil bli landslagssjef

- Den ultimate jobben.

TAKKET FOR SEG: Ryan Giggs takker publikum etter å ha spilt sin 64. og siste landskamp for Wales 2. juli 2007. Foto: Dave Thompson, AP/Scanpix
TAKKET FOR SEG: Ryan Giggs takker publikum etter å ha spilt sin 64. og siste landskamp for Wales 2. juli 2007. Foto: Dave Thompson, AP/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Manchester Uniteds vingveteran Ryan Giggs holder fortsatt koken å øverste klubbnivå. Der har han opplevd det meste siden han debuterte for United som 17-åring i mars 1991.

Men landslagskarrieren ble aldri helt det samme for Giggs. Han er waliser, og selv om Giggs begynner å bli grå i tinningene, var han ikke med sist gang Wales spilte i et stort mesterskap. Det var nemlig VM i 1958.

Sommeren 2007 satte han stopp for landslagskarrieren etter 64 kamper. Men han har spilt sammen med mange mesterskapsspillere, og ser med misunnelse på det de har fått oppleve.

- Oppkjøringen til et mesterskap gjør deg begeistret som supporter. Jeg kan bare forestille meg hvordan det er for en spiller, og det er noe jeg aldri vil erfare, sier Giggs i et intervju med Independent on Sunday.

For han innser at karrieren som spiller går mot slutten, og har begynt å titte inn i framtida. Og der skimter han en mulighet for å bidra til at Wales igjen får besøke det aller gjeveste selskapet.

- Jeg tror at hvis du har spilt for landet ditt og ønsker å bli trener eller manager, må landslagssjef være den ultimate jobben, sier han.

Han mener det vil bety enormt for rekrutteringen av fotballspillere i Wales å komme til et mesterskap igjen.

- Vi burde forsikre oss om at Wales kommer til et mesterskap på lengre sikt. Det ville hatt en voldsom effekt på barna som vokser opp. Hvis de slites mellom å velge rugby eller fotball, som er et høyaktuelt tema i Wales, og de ser et EM eller VM med landslaget deres i, kan det få dem til å konsentrere seg om fotballen, tror United-vingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media