Gikk 135 mil for å se VIF

BODØ (Dagbladet): Bjørn Granli gikk til fots fra Svinesund til Bodø med ett mål for øye: Å rekke kampen mellom Bodø/Glimt og Vålerenga.

Tenk deg fortvilelsen da han - etter å ha gått helt til Mosjøen - fikk høre at det ble fotballstreik.

- Da la jeg meg rett ned og grein, forteller 38-åringen til Dagbladet

Jubel i Mo

Heldigvis fik han stablet seg på beina og gått videre. Og klokka fire ei natt mens han lå i Mo i Rana, fikk han tekstmelding om at streiken var over.

- Gjett om jeg jublet! sier Granli, som er medlem av VIF klanen.

Han benytte anledningen til å gjøre narr av busslasten med Molde-suportere, som planlegger å saksøke NISO etter å ha kjørt til ingen nytte i sju timer før den avlyste serierunden forrige helg.

- Sjøl startet jeg å gå i retning Bodø allerede 25. mai. Jeg har nå gått 135 mil, fordelt på dagsetapper av tre- fem mil. Det hadde vært noe å saksøke for, mener Granli, der han sitter på Aspmyra med betennelse begge leggene og kronisk ørebetennelse.

Målet er Kirkenes

Hele veien har han gått med 20 kilos oppakning, gjennom skog, over fjell og periodevis langs E6.

- Er du ferdig med å gå nå da?

- Nei, langt ifra. Jeg skal riktignok ta en legesjekk, men planen er å fortsette hele veien opp til Kirkenes. Langs svenskegrensa. Jeg er nemlig toller, og benytter turen til å besøke kolleger ved samtlige grensetollstasjoner mellom Svinesund og Kirkenes. Jeg har tatt avspasering, ferie og permisjon uten lønn - og trenger ikke være tilbake på jobb før 1. september, sier Bjørn Granli.

Og strekker på beina.

OFRER SEG FOR ENGA: Bjørn Granli fulgte klubben i sitt hjerte fra tribuneplass i går. Da hadde medlemmet i VIF-klanen gått til fots i over en måned for å rekke fram!