Viktor Hovland med sin tredje PGA-tittel

Gikk amok: - Hva skjer?

Viktor Hovland (24) forsvarte fjorårsseieren i Mayakoba da han tok sin tredje PGA-tittel. Nordmannen var brennhet med putteren på turneringens siste dag.

SEIER: 24 år gamle Viktor Hovland tok sin tredje PGA-tittel, og forsvarte tittelen i Mayakoba. Video: GOLFTV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viktor Hovland var i en drømmeposisjon før siste runde av PGA-turneringen i Mayakoba i Mexico. Den norske 24-åringen hadde to slag ned til Talor Gooch og tre ned til Justin Thomas.

I potten lå over elleve millioner kroner og muligheten til å gå inn i historieboka som den første som forsvarer tittelen i Mexico.

Hovland taklet presset og vant fire slag foran Carlos Ortiz og fem foran Justin Thomas. Totalt gikk Hovland 23 under par.

- Det er deilig å være den første som forsvarer tittelen her. Jeg vet at mange hadde høye forventninger til meg og at banen passer meg godt. Jeg hadde høy selvtillit før turneringen. Dette er min beste uke som profesjonell, sier Hovland på en pressekonferanse en drøy time etter seieren var et faktum.

Hovland trekker selv fram stablitieten han har hatt gjennom de fire dagene som en nøkkel til suksessen:

- Tidligere har jeg tenkt at slag er liv og død, men selv om jeg slår et dårlig slag er det ikke over før jeg fortsetter å slå dårligere slag. Jeg har sagt til meg at det kommer noen dårlige slag, men så lenge jeg stoler på nærspillet mitt så kan jeg komme unna med det, forklarer Hovland.

BEVISET: Viktor Hovland med trofeet. Foot: NTB
BEVISET: Viktor Hovland med trofeet. Foot: NTB Vis mer

Gikk amok

På den siste dagen av turneringen svingte det av Hovland. Han leverte en god rekke av birdie og par fra start, og spesielt puttingen har vært eminent.

Da Hovland leverte en ny birdie på det ellevte hullet gikk den norske eksperten Per Haugsrud helt amok:

- Der er den igjen. Hva er det han holder på med? Birdie, par, birdie, par, birdie. Jeg sitter her bare og ler. Hva skjer? Han bare dominerer. Han er jo helt vill.

På det tidspunktet hadde Hovland fire slag ned til Scottie Scheffler.

- Jeg har aldri sett noen putte bedre, fulgte Henrik Bjørnstad opp.

TOK ANDREPLASSEN: Hjemmefavoritt Carlos Ortiz. Foto: NTB
TOK ANDREPLASSEN: Hjemmefavoritt Carlos Ortiz. Foto: NTB Vis mer

Tok seieren

Det så ikke ut til å plage Hovland nevneverdig at både heder, ære og millioner sto på spill. Han gikk de første ni hullene tre under par, og til tross for at 24-åringen hadde et par utslag som endte langt utenfor fairwayen, reddet han seg godt inn igjen med gode andreslag.

Som på det 6. hullet hvor Hovland drivet ut til steinrøysa. Likevel slo nordmannen inn på greenen på andreslaget.

Det samme så vi på hull åtte, hvor Hovland reddet seg mesterlig inn igjen etter å ha chippet seg forbi greenen.

Det kjennetegner en vinner.

Han var også (stort sett) dødelig effektiv på greenen, til tross for at han leverte bogeys på hull 12. og 15 på back nine. Verken Carlos Ortiz, Justin Thomas eller Scottie Scheffler greide å straffe Hovland.

- Jeg gjorde få feil gjennom turneringen. Jeg har hatt uker hvor jeg har truffet ballen bedre, men her greide jeg å kombinere det med god chipping og god putting.

Hovland skal ha spillefri neste uke, før han drar til Dubai for å spille DP World Tour Championship (18.-21. november)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer