Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Conor McGregor

Gikk amok og knuste rute: Meldte seg selv for politiet

Conor McGregor i trøbbel.

KNUSER RUTER: Her går Conor McGregor fullstendig amok etter et pressetreff i Brooklyn, New York. Han skal nå ha meldt seg selv for politiet, etter å ha vært etterlyst. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: CNN melder fredag morgen at McGregor har meldt seg selv for politiet i New York.

(Dagbladet): MMA-sportens aller største stjerne, iren Conor McGregor, har for alvor havnet i trøbbel denne gangen. Ifølge UFC-president Dana White er det nå utstedt en arrestordre på ham.

Også flere medier, blant annet The Independent, melder at det er utstedt en arrestordre på 29-åringen.

Angrep buss

Grunnen er at iren har angrepet en buss der flere UFC-utøvere satt på. Hendelsen skjedde etter et pressetreff i Brooklyn torsdag ettermiddag. Pressetreffet ble arrangert i forbindelse med det kommende MMA-stevnet i New York denne helga.

Flere personer filmet hendelsen, og i videoer som er delt på sosiale medier kan man se hvordan Conor McGregor og en gjeng på rundt 20 personer går til angrep på en buss med flere UFC-fightere i.

Fighterne skulle fraktes tilbake til hotellet etter pressetreffet.

I den mest voldsomme videoen kan man se McGregor løpe mot noen gjenstander, før han griper en slags tralle og kaster den gjennom ei bussrute slik at den knuser. Mens i en annen video kan man se iren kaste ei søppelbøtte i frontruta, slik at også den knuser.

- Vi skal drepe den fyren, kan man høre noen si inne i bussen. Det høres også ut som om det er kaotisk stemning der.

AMOK: McGregor gikk amok etter et pressetreff i Brooklyn torsdag. Én fighter skal ha fått kuttskader i angrepet. Foto: NTB Scanpix
AMOK: McGregor gikk amok etter et pressetreff i Brooklyn torsdag. Én fighter skal ha fått kuttskader i angrepet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skadd fighter

I en video på nettstedet MMAJunkie forteller UFC-sjef, Dana White, at McGregor og 20 andre stormet bygningen og kom seg ned til garasjen der utøverne var på vei inn i bussen.

- De påførte Michael Chiesa stygge kuttskader. Han fikk kutt i hodet og i ansiktet, forteller White.

Chiesa er også UFC-fighter og skal etter planen gå kamp allerede i morgen. Ifølge rapportene kommer kampen hans til å kanselleres.

Ifølge den anerkjente MMA-journalisten Ariel Helwani skal opptrinnet ha bakgrunn i en konflikt mellom McGregors lagkamerat Artem Lobov og Khabib Nurmagomedov.

I en uttalelse fra UFC knyttes Lobov direkte til hendelsen, og hans planlagte kamp mot Alex Caceres kanselleres. Lobov og andre som har vært involvert i opptrinnet er heller ikke velkommen til morgendagens innveiing, står det i uttalelsen.

- Organisasjonen fordømmer torsdagens hendelse, og mener det er helt uakseptabelt. Vi jobber kontinuerlig med konsekvensene som vil komme, står det.

- Motbydelig

- Dette er den mest motbydelige hendelsen som noensinne har rammet selskapet, sier White.

Han mener denne «motbydelige og forkastelige» hendelsen endrer forholdet alle har til McGregor, inkludert ham selv, skriver NTB.

- Han kommer til å bli så hinsides saksøkt. Dette var et veldig dårlig karrieresteg for ham, fortsetter en tydelig rystet UFC-president.

- Til og med politiet på stedet sa: «Og jeg som var fan av ham, ikke nå lenger.»

YPPER: Den irske Conor McGregor og Eddie Alvarez starter å yppe og kaste stoler under en pressekonferanse i New York. Video: Reuters DV Vis mer

- Politiet leter etter ham

​Ifølge BBC kommer det nå til å stilles spørsmål om McGregor får kjempe i UFC igjen. Dette er trolig ikke noe ligaen ønsker å gjøre seg bekjent med.

UFC er for øvrig den øverste ligaen i MMA-sirkuset. McGregor har 21 seirer, 18 på knockout.

- Politiet leter etter ham akkurat nå. Flyet kan ikke lette. Han får ikke forlate New York, sier White.

Skandalene

Skjønt, det er ikke første gang 29-åringen havner i trøbbel av utenomsportslige grunner. Blant annet har han det siste året rasert et hotellrom, angrepet en MMA-dommer og en funksjonær mens han selv var tilskuer.

I skyggen av skandalene har White uttalt at vi kanskje ikke får se McGregor sloss igjen.

- Vi jobbet med å sette opp en kamp for ham i slutten av året, men han er ikke klar ennå, sa White i 2017.

- Hør: Det kan hende Conor aldri vil slåss igjen. Fyren har hundre millioner dollar. Disse folka tjener penger, og det er det. Prøv selv å bli slått i ansiktet hver dag, mens du har 100 mill. i banken. Penger forandrer alt for de fleste, sa han i et intervju gjengitt av New York Post.

Pengekampen

Pengene White sikter til, tjente McGregor på pengekampen mot bokseren Floyd Mayweather. Iren er viden kjent for sin selvsikkerhet, og har også resultatene til å forsvare det.

Men da han skulle opp mot den ubeseirede bokseren i boksing, gikk det ikke helt hans vei. I tiende runde tapte han på teknisk knockout, men hadde likevel grunn til å glise hele veien hjem til Dublin og stappfull bankkonto.

- Jeg ville at dommeren skulle la meg fortsette. Vær så snill, la meg få kjempe hele veien. Til jeg går ned. Jeg er en fighter. Jeg har vært nede i denne arenaen før. Og det er slik jeg er. En fighter. Jeg takker fansen, sa Conor McGregor etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!