Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gikk av banen etter rasehets

Etter ei uke hvor rasisme har preget nyhetene i England, har en ny hendelse rystet nasjonen. Denne gangen innenfor egne grenser.

RASEHETSET: Lagbilde av Haringey fra et tidligere tidspunkt. Keeper Valery Douglas Pajetat øverst til høyre. Foto: NTB scanpix
RASEHETSET: Lagbilde av Haringey fra et tidligere tidspunkt. Keeper Valery Douglas Pajetat øverst til høyre. Foto: NTB scanpix Vis mer

En rekke lag spiller fjerde runde i FA-cupen i England i dag. Oppgjøret mellom Haringey Borough og Yeovil er avlyst etter at Haringey-spillerne gikk av banen. Det melder Sky Sports på Twitter.

Årsaken skal være rasistiske tilrop. Lagets keeper Valery Douglas Pajetat hevder at han ble spyttet på og utsatt for rasisme.

- Kampen har blitt avlyst på grunn av rasistisk hets, bekrefter Haringey på Twitter.

- Dette er en forferdelig ettermiddag. Samtidig må de sies at 99,9 prosent av fansen til Yeovil også ble kvalm av det som skjedde. En klubb, et samfunn, avslutter de.

Etter å ha vært en stund i garderoben, gikk begge lag ut på stadion igjen til øredøvende jubel fra publikum. Kampen er imidlertid fremdeles avlyst.

I forbindelse med denne helgas Premier League-runde har det blitt lansert en ny kampanje mot rasisme - blant annet frontet av Liverpool-spiller Virgil van Dijk og Manchester Uniteds Jesse Lingard.

Flere tilfeller

Rasisme forekommer både i lavere divisjoner og helt opp til det øverste nivået av engelsk fotball. Bare i Premier League var det en rekke tilfeller forrige sesong. Her er noen av dem:

SE SKANDALESITUASJONEN: Mandag kveld ble EM-kvalifiseringskampen mellom England og Bulgaria stoppet to ganger som følge av rasistiske tilrop fra tribunen. Her kan du se situasjonen. Video med tillatelse: TV2 Vis mer
  • En tilskuer kastet et bananskall i retning Pierre-Emerick Aubameyang etter at han scoret i derbyet mot Tottenham i desember.
  • Raheem Sterling ble rasistisk hetset i kampen mot Chelsea på tampen av året.
  • Watford-spillerne Troy Deeney, Adrian Mariappa og Christian Kabasele fikk alle rasistiske meldinger på sosiale medier.
  • I april mottok Manchester United-spiller Ashley Young rasistiske tilrop fra egne supportere.

Og dette er bare en liten andel av tilfellene som er registrert det siste året.

Mye oppmerksomhet

Dagens hendelse kommer bare få dager etter at flere spillere på det engelske landslaget ble rasistisk hetset i bortekampen mot Bulgaria.

Saken har fått mye oppmerksomhet i England, og nok en gang har rasismeproblemet havnet øverst på agendaen.

Samtidig som man har fordømt oppførselen til de bulgarske tilhengerne, har flere engelskmenn rettet pekefingeren mot seg selv, og rettet oppmerksomheten mot rasismeproblemene som eksisterer innenfor egne grenser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media