TOK TELLING: Pål André Helland fikk en trøkk der det gjør mest vondt mot Bodø/Glimt. 
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TOK TELLING: Pål André Helland fikk en trøkk der det gjør mest vondt mot Bodø/Glimt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Gikk i bakken etter ny smell: - Han traff meg i «baillan»

Men denne gang var det ikke lysken som stanset Pål Andre Helland.

Glimt - Rosenborg 0-0

BODØ (Dagbladet): Pål André Helland gikk i bakken og ble liggende med smerter etter en duell med Bodø/Glimt-back Emil Jonassen i første omgang.

Heldigvis gjaldt det ikke Rosenborg-juvelens stadig tilbakevendende lyske-skade denne gang. Selv om det rent kropps-geografisk var veldig nært:

- Han traff meg «i baillan», sier 26-åringen fra Kyrkjsæterøra til Dagbladet etter kampen.

Stått over seks kamper - Det var et rent uhell. Jeg var på full fart fremover i én retning, han kom inn i en kryssende bane, og traff meg med hånda eller kneet. Vondt der og da. Men ingen langvarig skade denne gang, smiler Helland.

Mange - både trøndere og nordmenn - setter sin lit til at Pål André Helland skal være framtidas forløsende mann for klubb- og landslag.

Men 2016 har vært et plagsomt år for flankespilleren. Han har måttet stå over seks kamper for Rosenborg. Alt på grunn av en vond og tilbakevendende lyskeskade.

- De to første kampene jeg stod over, gjaldt en muskel-avrivning i lysken. Da jeg trodde den var leget, startet jeg opp igjen med litt for mye trening. Blant annet stod jeg igjen etter en trening og skjøt altfor mange skudd. Så da pådro jeg meg en belastningsskade i samme område, forteller Helland.

Stod over landskamp - Den belastningsskaden har jeg så fått føling med i ettertid, med ujevne mellomrom. Men nå er jeg i fin flyt. Jeg har ikke stått over for Rosenborg siden bortekampen mot Haugesund (1-1 22. mai - red.).

Det har Helland rett i. Men skaden, eller mer korrekt risiko for ytterligere belastning, gjorde at han valgte å stå over Norges siste landskamp - mot Belgia 5. juni (2-3).

Da hadde han scoret og imponert mot Island (seier 3-2) bare fire dager i forveien.

Kunne blitt matchvinner Pål André Helland - av mange holdt som Tippeligaens beste spiller i fjor - kom svært nær å gi Rosenborg seieren i Bodø. Men skuddet hans fra skrått hold rett før slutt ble mesterlig reddet av Glimt-keeper Simon Thomas (som i parantes bemerket fikk sjansen fordi Glimts førstekeeper, Hannes Haldorsson, vokter EM-målet til Island).

- Vi spilte definitivt ingen stor kamp, og Glimt hadde fortjent å vinne. Det er ok for oss å få med ett poeng på en rævva dag, mente den frittalende 26-åringen etter kampen.

- Dere viste ikke akkurat Champions League-form? 

- Vi kommer tilbake - Overhodet ikke. Vi må opp flere hakk dersom vi skal slå Norrköping i kvalik-kampene (13. og 20. juli - red.). Og det skal vi klare. Trondheim og Rosenborg er veldig klar for CL-spill igjen.

- Og du selv?

- Jeg skal være tilbake og 100 prosent skadefri nå. Vi er bare litt stinne av trening ennå. Det blir bedre til 13. juli, lover Pål André Helland.

Som ønsker å gi alt for at Rosenborg skal gå til Champions League, at Rosenborg skal vinne Tippeligaen igjen - og at Norge skal gjøre en god VM-kvalifisering når den begynner med landskamp mot Tyskland i september.