Gikk med bunad: - Spyttet etter

Norges store kvinnelige bryterhåp, Grace Bullen, tar et kraftig oppgjør med hetsen hun og familien har fått oppleve.

OPPGJØR: Norges beste kvinnelige bryter, Grace Bullen, tar et oppgjør med rasisme etter å ha blitt spyttet etter fordi hun gikk med bunad. Foto: Privat
OPPGJØR: Norges beste kvinnelige bryter, Grace Bullen, tar et oppgjør med rasisme etter å ha blitt spyttet etter fordi hun gikk med bunad. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Hvor skal jeg begynne? Rasisme finnes i Norge!»

Slik åpner Grace Bullen sitt oppgjør med rasisme denne uka. Fredrikstad-jenta forteller at hun tok opp kampen med et innlegg på sosiale medier for å hjelpe søsknene sine.

- Jeg hadde nok ikke sagt noe om søsknene mine ikke er som de er. De er veldig aktive og føler at det er mye urettferdighet. Jeg vet at jeg har en mye større plattform og kan nå flere enn dem, derfor ønsket jeg å hjelpe, forteller Bullen til Dagbladet.

Grace Bullen kom til Norge sammen med familien som flyktninger i 2001, fra Ghinda i Eritrea. Der opplevde hun et liv på flukt sammen med familien, før familien endte opp i Fredrikstad.

Siden hun var 15 år gammel, har Bullen representert Norge i mesterskap. Hun har tatt to EM-gull som senior på brytematta og et lass med medaljer i ungdomsklassen, blant annet ble hun første norske gullvinner i et ungdoms-OL i 2014.

«Jævla naver»

I innlegget skriver hun om hvor stolt hun er over å representere Norge og høre nasjonalsangen når hun står øverst på seierspallen.

«Når jeg blir fortalt ting som 'gå tilbake til dit du kom fra', «'alt du gjør, er å ta penger fra oss', 'din jævla naver'. Eller får andre rasistiske kommentarer under artikler etter mesterskap - prøver jeg å roe meg ned ved at det «bare» er verbalt. Som heller ikke er greit. Tanken er at det ikke sårer meg like mye», skriver Bullen i innlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer