IKKE KLAR FOR KONKURRANSER ENNÅ: Men takket være et bur hun hadde rundt leggen kunne Mona Løseth bygge seg raskt opp igjen etter beinbruddet, noe hun får betalt for nå.
IKKE KLAR FOR KONKURRANSER ENNÅ: Men takket være et bur hun hadde rundt leggen kunne Mona Løseth bygge seg raskt opp igjen etter beinbruddet, noe hun får betalt for nå.Vis mer

Gikk med leggen i bur i fire måneder

Men selv ikke det redder sesongen til Mona Løseth.

||| Et stygt beinbrudd i høyre legg i våres stoppet ikke Mona Løseth. Hun klarte å opprettholde styrketreningen på et høyt nivå, takket være et bur rundt leggen.

15. april var hun uheldig. Et stygt fall førte til brudd i høyre legg. Dagen etter fallet ble hun operert og fikk satt inn sju skruer og en pinne i leggen. Legene satte også et bur rundt den skadde leggen hennes, noe som gjorde at hun raskt kunne begynne å trene en del styrke etter det stygge uhellet.

- Jeg følte meg ikke så veldig lur da jeg gikk med leggen i bur i fire og en halv måned, men det gjorde at jeg kunne trene mye, og det får jeg igjen for nå. Allerede har jeg vært på ski i en ukes tid, og det går veldig bra, men noen konkurranser blir det ikke snakk om på lang tid ennå, sier Mona Løseth til NTB.

Hun er på plass i Sölden og har trent sammen med resten av det norske kvinnelaget i oppkjøringen til verdenscupstarten i år, men yngstesøster Løseth er ikke aktuell for dette rennet eller andre renn på denne siden av årsskiftet.

- Selv om jeg har fått trent ganske mye etter uhellet mitt, har jeg ganske mye trening å ta igjen. Det merker jeg godt, og derfor er det ikke aktuelt å tenke på å konkurrere på lenge ennå, sier 19-åringen.

Helt klar
- Jeg har bestemt meg for å vente med å konkurrere til jeg er helt klar, og akkurat nå er det vanskelig å si når det kan skje. Kanskje kan jeg konkurrere i januar eller februar, men det er helt umulig å si, forteller hun.

Alpinistene skal ha sitt VM i tyske Garmisch-Partenkirchen midt i februar, men Mona Løseth sier at det ikke er gitt at hun kommer til å være med der.

Depper ikke
- Jeg skal ikke nekte for at jeg har veldig lyst til å komme med til VM, men verden går greit videre, selv om det ikke skulle gå. Jeg har vært med i både VM og OL tidligere, så jeg vet hva det dreier seg om. Dessuten er jeg så ung at jeg har mange mesterskap foran meg.

- Derfor prioriterer jeg å bli helt bra etter beinbruddet før jeg stiller i tøffe konkurranser igjen, sier jenta som har vært best av de norske alpinistene de to siste årene.

- Alle blir skadet Mona Løseth har hatt flaks og unngått store skader før beinbruddet 15. april, men selv om hun nå blir ute i store deler av den sesongen som starter for alvor i Sölden lørdag, så føler hun seg ikke spesielt frustrert.

- Alle som driver alpint, og særlig på dette nivået, må regne med skader. Jeg vet ikke om noen som ikke har gått skadet en eller annen gang, men den skaden jeg pådro meg var ganske tøff, i og med at det er første gangen jeg er skikkelig skadet, forteller Mona.

- Men skader og avbrudd som jeg opplever nå, må man regne med, sier hun.

Derfor kommer hun til å innlede årets sesong som leder for heiagjengen når de norske jentene anført av storesøster Lene Løseth og Lotte Smiseth Sejersted innleder sesongen med den tradisjonelle storslalåmrennet på isbreen Rettenbach ved Sölden lørdag formiddag. (©NTB)