Gikk ned 52 kilo

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø Storm- Oslo Kings 66- 92. Bård Madsen slanket seg 52 kilo på under ett år for å bli en bedre basketspiller. Han advarer andre mot å prøve noe lignende. Nå har Bård lagt på seg ti kilo igjen, og er blitt en støttespiller på Tromsø Storm.

- Slankinga ble en besettelse, sier Bård til Dagbladet etter tapet mot Oslo Kings i går.

- Jeg veiet meg tre ganger i døgnet, spiste bare to ganger om dagen og trente som en gal. Til slutt oppdaget jeg at folk hadde problemer med å gjenkjenne meg på gata. Og de som kjente meg igjen, var sikker på at jeg hadde spiseforstyrrelser. Jeg var et beinrangel, forteller han.

I løpet av ti måneders tid gikk han ned 52 kilo, fra 138 kilo til 86!

- Nå veier jeg 96 kilo og kan godt legge på meg enda tre-fire, mener Bård. Han er 196 cm høy, og en viktig mann for Tromsø Storm under kurven.

Marerittet

Det var i USA marerittet startet.

- Jeg gikk på et college og trente basketball. En skade i foten gjorde at jeg ikke kunne bevege meg på to måneder. I stedet heiv jeg innpå gigant-pizza'er, hamburgere og cola. Jeg vegret meg for å gå på vekta. Jeg ville ikke vite.

Men til slutt krøp en sterkt overvektig Bård til korset.

- Vekta stanset på 138 kilo. Jeg kunne ikke returnere til Norge og se sånn ut.

Dermed begynte en manisk slanking. Først kuttet tromsøgutten ut pizzaer. Så kuttet han hamburgerne. Så kuttet han cola. Så kuttet han godteri. Så begynte han å kutte måltider.

Dette var våren og sommeren 1996. Da han kom tilbake til Norge få måneder seinere, var Bård nede i 115 kilo.

- Men jeg ga meg ikke. Den første måneden i Norge senket jeg vekta fra 115 til 101 kilo, forteller Bård.

I mars 1997, mindre enn et år etter at han startet, veide unggutten 86 kilo. Han hadde tatt av 52 kilo på elleve måneder.

Da tok han heldigvis til vettet.

Nå, tre år seinere, er Bård en stabilt god spiller i den norske basketligaen. En kar som normalt plukker ti-tolv poeng i hver kamp.

Kings var konger

Men i går var både Bård og Storm-gutta under pari. Bård scoret bare to peng, og Oslo Kings - Bårds lagkamerater fra et kort opphold i fjor - surfet inn til en viktig borteseier.

- Kings er ligaens nest beste lag etter Ulriken Eagles. Selv får vi sikte oss inn mot en fjerde- eller femteplass. Så får vi heller overraske i sluttspillet, håper Bård.