TOK KONGEPOKALEN: Lotte Lien bokser vanligvis i 69-kilosklassen. I NM måtte hun opp til 75. Likevel vant hun kongepokalen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.
TOK KONGEPOKALEN: Lotte Lien bokser vanligvis i 69-kilosklassen. I NM måtte hun opp til 75. Likevel vant hun kongepokalen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.Vis mer

Gikk opp en vektklasse og vant kongepokalen

Lotte Lien prøvde seg i OL-klassen.

|||Lotte Lien måtte opp i OL-klassen 75 kg i bokse-NM søndag, og det gikk så bra at hun like godt reiste hjem med kongepokalen.

- Sara Halvorsen Olsen, som jeg møtte i finalen, var ikke stort høyere enn meg, men jeg merket at trykket var tøffere med en så mye tyngre motstander enn dem jeg vanligvis møter. Hun var sterk også, men jeg hadde full kontroll, sa Lotte Lien til NTB.

Vanligvis bokser hun i 69-kiloklassen.

Hun vant sin aller første kongepokal etter finaleseier 19-1.

Etter et begivenhetsrikt år som også endte med EM-gull, legger hun boksehanskene på hylla for en periode nå.

- Jeg skal være med i en turnering i London i juni, men fram til det kommer jeg til å trene alternativt, uten å bruke hanskene så mye. Deretter blir det VM-oppkjøring hele sommeren. I VM skal jeg bokse i 69-kiloklassen, men etter det må jeg opp i 75 kg. Derfor var denne NM-finalen i OL-klassen min en kjempefin erfaring å ta med meg, sa Lotte Lien.

Tredje strake

Glodi Eneste skuffet ikke hjemmepublikum i Kristiansand og vant sin tredje strake kongepokal, selv om også han måtte gå opp en klasse. Han møtte Alexander Hagen i lett tungvekt (81 kg), og det endte med 15-5 seier til Eneste, som var helt suveren.

Alexander Jacobsen som vant et klart NM-gull i 64-kiloklassen, fikk forbundspokalen for menn, mens tilsvarende pokal for kvinner gikk til Ingrid Egner.

- Det var høy kvalitet på boksingen, men deltakelsen var sørgelig lav. Det som reddet mesterskapet var at de beste, altså kremen av bokserne våre, var med, sa Robert Walstad, som har fulgt boksesporten her i landet i en mannsalder.

Liv laga

- Det var ikke overraskende at Glodi Eneste skulle vinne kongepokalen blant mennene, selv om han måtte gå opp fra mellomvekt (75 kg) til lett tungvekt. De aller fleste hadde nok regnet med at han skulle klare å slå Alexander Hagen, mente Walstad.

Walstad var naturlig nok også svært fornøyd med at Lotte Lien fikk vist seg fram på en så god måte at hun vant kongepokalen.

Det var et flott plaster på såret for den litt skuffende innsatsen i nordisk mesterskap i Oslo, der trønderjenta ikke lyktes i finalen.

Bokserne går nå inn i en slags sommerdvale, og det neste store nå er VM for kvinner i Bridgetown på Barbados fra 7. til 19. september. (©NTB)