Gikk opp fire kilo - ble verdens beste

INNSBRUCK (Dagbladet): Sist vinter veide Sven Hannawald bare 59 kilo. I begynnelsen av mars var han så nedkjørt fysisk at han ikke orket å konkurrere mer internasjonalt. I dag er 27-åringen fra Hinterzarten fire kilo tyngre og verdens suverent beste skihopper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er målet å ta den fjerde strake hoppukeseieren i Bischofshofen og bli historisk, sier Hannawald til Dagbladet etter gårsdagens utklassing av konkurrentene i Bergiselbakken.

Hannawald (184 cm på strømpelesten) så ut som en muselmann da han var på det tynneste. Da lå han helt på grensa til å få spisevegring. Da han hoppet av v-cupsirkuset i mars i fjor, satte de tyske trenerne i gang et eget nærings- og styrketreningsprogram for ham.

- Gradvis har Sven bygd opp styrken, og gått opp fire kilo. Framgangen startet under sommerens plasthopping i Courchevel. Da var han bedre enn Martin Schmitt, sier den tyske assistenttreneren Andreas Bauer til Dagbladet.

I vinter har Hannawald vært på treningsleir i Rovaniemi og på Lillehammer.

- Storformen kom under treningshoppingen på Lillehammer. I dag er ikke Sven bare god til å fly. Nå er han også glimrende til å hoppe.

Rett ned

I rekordhoppet på 134,5 meter i første omgang, s lapp han seg rett ned. Dommerne belønnet ham med tre ganger 17,5 som tellende stilkarakterer. Etter sistehoppet på 128 meter la Hannawald seg rett ned og jublet oppe i hesteskoen.

- Da var jeg så sliten og utladet at jeg bare måtte sette meg, sier den tyske seierherrern

Foran morgendagens avslutningsrenn i Bischofshofen leder Hannawald med 43,4 poeng på Adam Malysz. Det kan den flygende polakken umulig ta igjen.

- Paul Ausserleitner Schanze er favorittbakken min. Jeg vant der i 1998 og satte bakkerekord på 137 meter året etter, sier Sven Hannawald. 15 forskjellige løpere har vunnet tre renn i den samme tysk/østerrikske hoppuka. Ingen har ennå greid storeslem, det vil si fire seirer.

- Sven er god nok til det. Nå er han magisk, sier Andreas Bauer.

Særklasse

- Akkurat nå er han i en særklasse. 134,5 meter er uvirkelig langt i den nye Bergiselbakken, sier Roar Ljøkelsøy (nr. 26).

- Hannawald er flink. Han kan vinne alle fire hoppukerennene hvis det ikke blir for mye oppstyr rundt ham, sier Tommy Ingebrigtsen (nr. 30).

<B>TYNN: Sven Hannawald, slik han var.
<B>SUVEREN: Scen Hannawald er i en hoppuke-klasse for seg. -Nå er målet å ta den fjerde strake hoppukeseieren i Bischofshofen og bli historisk, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer