Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gikk på strippeklubb - måtte strippe selv

Steffen Iversen forteller om sine livlige år på landslaget i ny bok.

SNAKKER UT: Steffen Iversen snakker åpent om sine fuktige byturer i biografien  «Steffen - født til fotball» av Anders Mølster Galaasen. Foto:  Erik Berglund/Dagbladet
SNAKKER UT: Steffen Iversen snakker åpent om sine fuktige byturer i biografien «Steffen - født til fotball» av Anders Mølster Galaasen. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I biografien «Steffen - født til fotball» legges det ikke skjul på Steffen Iversen eller andre fotballspilleres festing på reiser med landslaget.

Forfatter Anders Mølster Galaasen skriver at det er et ritual for landslagsspillerne å dra ut på pub eller casino etter en kamp.

Allerede da han spilte på U21-landslaget skal Iversen ha oppsøkt en strippeklubb sammen med Daniel Berg Hestad - og i skuffelsen over at det ikke var strippeshow, selv inntatt podiet og kledd av seg.

Uten å vite at de ble fulgt.

«Steffen og Daniel kjørte i gang i reneste Chippendales-stil, først et godt stykke uti showet ble de klar over at hele støtteapparatet til landslaget - Nils Johan Semb inkludert - sto og kikka på. Gamlingene hadde kommet diltende etter», skriver forfatteren.

Skrøne Nils Johan Semb - som var Iversens trener både på U21-landslaget og senere på det A-landslaget - sier til Dagbladet han ikke kan huske noen slik episode.

- Det høres ut som ei god skrøne, sier Semb til Dagbladet.

- Steffen Iversen var ikke bare en av Europas beste fotballspillere på sin alder da han var ung. Han er også en herlig fyr og en humørpreder, sier han.

Heller ikke Hestad husker episoden - men er sikker på at den er sann.

- Jeg husker ikke akkurat denne episoden, men det Steffen skriver, er garantert sant og riktig. Vi hadde det utrolig gøy på tur med det U21-laget. Vi var en fin gjeng med kamerater som hadde det gøy på tur. Vi kosa oss som regel etter kampene, og dette er en tid jeg absolutt savner, sier Daniel Berg Hestad.

Trodde det beste - Det bildet som finnes fra en feststemt gjeng ombord i et charterfly, er etter at vi tok bronse i EM. Da hadde vi en liten fest hvor blant annet jeg og Trond Andersen hadde gitarkonsert ombord i det flyet på vei hjem.

- Var Semb så godt kjent med dere at han aldri ble sjokkert?

- Njaa, han var nok heller litt naiv og trodde det beste om oss. Hele veien, sier Hestad.

Den nye boka gjenforteller også historien om da Iversen endte splitter naken i bobilen til fotrfatter Håvard Rem under EM i Belgia i 2000, om da han nesten mistet årets-beste-trofeet fra Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon under en fuktig bytur noen år seinere, og om hvorfor han kom for seint til landslagssamling i 2008.

Seriøse Nils Johan Semb, som i dag er toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, sier at norske landslagsspillere jevnt over er meget seriøse idrettsutøvere.

- Det er ikke til å legge skjul på at det finnes enkeltepisoder som bryter med dette mønsteret. Vi jobber med holdninger og har både regler og retningslinjer, men det hender reglene blir både tøyd og brutt. Min erfaring er likevel at Norge har og har hatt en displinert spillergruppe. Hvis ikke hadde det ikke fungert, sier han.

 

NY BOK: Steffen Iversens biografi «Steffen - født til fotball» er skrevet av Anders Mølster Galaasen og utgitt på Kagge forlag.
NY BOK: Steffen Iversens biografi «Steffen - født til fotball» er skrevet av Anders Mølster Galaasen og utgitt på Kagge forlag. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!