Gikk på timen

Rune Lange har fått nok av lønninger som stadig uteblir i tyrkiske Trabzonspor. I går forlot han Tyrkia for godt. Neste stopp kan bli Trond Sollieds Club Brugge.

Rune Lange droppet treningen med Trabzonspor i går. Han var en liten tur innom treningsfeltet for å hente sakene sine før han tok første fly ut av landet.

- Rune har sagt opp kontrakten i Tyrkia med umiddelbar virkning på grunn av mislighold av kontrakten. Han har reist til et annet land, sier proffagent Rune Hauge til Dagbladet.

Han vil ikke gå inn på hva som ligger i ordet «mislighold».

Rune Lange skrev onsdag på nettsida Icons.com at han ikke hadde mottatt lønn på fire måneder. Ifølge tyrkiske aviser skal Rune Lange nå ha mottatt lønn for tre av månedene.

  • I går kveld skulle Rune spilt TV-sendt seriekamp mot Bursaspor, men kampen ble avlyst - fordi det tyrkiske fotballforbundet er i konflikt med TV-selskapet som har senderettighetene til kampene.
  • Problemene tårner seg opp for Trabzonspor. For kort tid tilbake sa de nei til lønnsutbetalinger til Rune og kompani, fordi de ikke spilte godt nok.

Sleit med tillit

Rune Lange gikk fra Tromsø til Trabzonspor i fjor sommer for 34,69 mill. kroner.

Han slet lenge med å få tillit fra start i den tyrkiske klubben, men fikk totalt 12 kamper. Bare i to av kampene spilte han 90 minutter. Rune scoret fem ganger.

Rune Lange bestemte seg kjapt for å forlate Trabzonspor og Tyrkia. I går ettermiddag var selv ikke hans nærmeste familie orientert om sortien.

I går gikk Trabzonspors tidligere formann Mehmet Yilmaz til rettssak mot klubben. Yilmaz har stevnet Trabzonspor for 180 millioner kroner - noe som betyr at tyrkerne må selge noen av de sju utenlandske spillerne i troppen.

En ble de kvitt i går.

Ser muligheter

Trond Sollied har lenge ytret ønske om å hente Lange til belgiske Brugge.

- Vi har hatt Runes navn på blokka i tillegg til flere andre. Når Rune nå har sagt opp kontrakten i Tyrkia, ser vi selvsagt nye muligheter for å hente ham til Belgia, sier Sollied til Dagbladet.

Den tidligere RBK- og Glimt-treneren er på spissjakt.

- Vi trenger en person som kan score mål, og Rune er en slik spiller, sier Sollied

Rune Hauge sier dette om henvendelsen fra Sollied i Brugge.

- Brugge er en mulighet, men det skjer ikke noe i løpet av de første dagene. Vi må sette oss ned og sondere terrenget litt først, sier Hauge.

<B>FIKK NOK:Rune Lange sa i går opp kontrakten med Trabzonspor med umiddelbar virkning.