Gikk på trynet- tapte

Fred Børre Lundberg knivet med finnen Hannu Manninen i siste sving - men gikk med hodet først i snøen. Dermed ble det norsk andreplass i lagsprinten i kombinert i går.

- Jeg forsøkte å ta ham i siste indre. Men farta var for stor, og jeg hektet den ene skia inn i finnen. Med en ytresving ville jeg nok hatt større sjanser. Derfor var jeg ikke helt på høyden taktisk, sier Fred Børre.

Den norske duoen, som som besto av Lundberg og Bjarte Engen Vik, ledet med 28 sekunder etter hopprennet i Reit Im Winkl. Men det holdt ikke mot de sterke finnene Manninen og Samppa Lajunen.

- Det er ikke bra å tape så mye i langrennet. Beholdningen denne gang var god hopping. Det var hyggelig, sier kombinertsjef Jan Erik Aalbu til NTB.
Med 2. plass i går gikk Engen Vik glipp av det prestisjefylte Tyskland-skjoldet. Det og 70000 kroner gikk i stedet til Lajunen for innsatsen i Oberwiensenthal, Schonach og Reit im Winkl.

- Jeg stivnet, sier Bjarte Engen Vik, som innrømmer at han aldri har mestret denne formen for langrenn, der løperne går sju runder à 1,1 kilometer. Det gjør de annenhver gang.

- Det blir for hektiske intervaller, sier Bjarte.