Gikk på trynet i bekken

Anne Margrethe Hausken tapte sølvet for Norge.

RETT I BEKKEN: Anne Margrethe Hausken var neppe så blid som dette da hun gikk på trynet i en bekk under stafetten i det åpne nordiske mesterskapet i orientering i Finland i dag. Foto: Erlend Aas, Scanpix
RETT I BEKKEN: Anne Margrethe Hausken var neppe så blid som dette da hun gikk på trynet i en bekk under stafetten i det åpne nordiske mesterskapet i orientering i Finland i dag. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

||| Anne Margrethe Hausken stupte i bekken like før mål og tapte sølvmedaljen for Norge i det åpne nordiske orienteringsmesterskapet i dag.

Det var på vei inn til den siste posten at orienteringsdronningen skulle passere en «påle» over bekken. Like foran henne løp finske Tero Föhr. Han knakk pålen, Hausken var ikke oppmerksom på det, og gikk «på trynet» ut i bekken da hun kom fram til den knekte pålen.

Stivnet
Dermed smatt finske Merja Rantanen forbi den norske jenta som ikke klarte å ta henne igjen før spurten startet.

- Jeg ble fryktelig stiv og klarte ikke å spurte. Uansett leverte jeg en svak etappe og burde ha avgjort tidligere, sa Anne Margrethe Hausken etter innkomst.

Mari Fasting og Marianne Andersen ga Hausken et godt utgangspunkt før sisteetappen. Hun løp ut med en ledelse på 15 sekunder. Den økte hun til over minuttet, men så begynte hun plutselig å gjøre uvanlige feil.

- Jeg bommet på tre poster, og slike feil skal jeg ikke gjøre. I dag tar jeg på meg skylda for at det ikke ble sølv og gull. Det er likevel verd å merke seg at vi dominerte stafetten så å si hele veien, og for meg er det moro med to medaljer på like mange løp, sa Hausken.

Bronse i går
Hun sikret seg bronse i gårsdagens langdistanse i nordisk mesterskap.

Jentene viste at de henger godt med blant de beste, men for mennene er det fortsatt langt fram. Det er ikke til å komme fra at sjuende- og niendeplass er svakt i et internasjonalt mesterskap i herreklassen.

- Gutta er litt for langt bak, men alt er ikke bare svart. Det er lyspunkter også. Vi har gjort det litt svakere enn forventet halvveis ut i mesterskapet, men det er to distanser igjen, så vi skal heve oss, sa landslagstrener Petter Thoresen etter søndagens stafett.

(NTB)