Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gikk på trynet inn i sesongen

Men nå vil Joachim Thomassen (19) overgå sin far.

(Dagbladet.no): Det var under et såkalt kickoff, der Fredrikstad-spillerne skulle vise seg fram for supportere og sponsorer før sesongen, at det gikk galt.

- Jeg klatret opp en høy stige og skulle bare komme meg ned og bort til gutta. Men så var det så mye røyk og lyskastere og kaos at jeg rett og slett trynte utfor kanten på scenen, sier en leende Joachim Thomassen til Dagbladet.no.
 
Han anslår at han falt to meter ned.

- Det var flaut, og jeg har fått høre det en del ganger seinere, forteller 19-åringen om sin heller spesielle start på sesongen 2008.

Var også et hockeytalent

Men det vil gå bedre etter hvert, skal vi tro Fredrikstad-trener Anders Grönhagen.

- Joachim er en midtbanespiller som kan spille både sentralt og på kant. Han kan få en del spilletid denne sesongen. Holdningene hans er bra, og i tillegg har han en god venstrefot og er ganske rask, lyder svenskens beskrivelse av den lokale spilleren.

U19-landslagets sjef Øivind Nilsen trekker i tillegg fram god spilleforståelse, stor løpskapasitet og god teknikk.

Men det er ikke bare innafor fotball at Sarpsborg-gutten har gjort seg bemerket.

image: Gikk på trynet inn i sesongen

- Det var i ishockey at jeg kom på ungdomslandslaget først. Men nettopp fordi jeg brukte mye av vinteren på hockey og dermed ikke fikk deltatt så mye på fotballkretslag og sånt, så ble det en målsetning å vise at jeg dugde like mye på den arenaen også, forteller han.

Vil bli bedre enn far

Rundt 16-årsalderen tok han et valg: Han ville satse på fotballen.

- Jeg syntes egentlig begge deler var like morsomt, men jeg måtte velge. Og jeg angrer ikke på at jeg valgte fotball. Fortsatt følger jeg godt med på hockey, og det hender at jeg sjøl drar ned og spiller litt i Sparta Amfi, sier Thomassen.

I og med plassen hans på junior-fotballandslaget og i Fredrikstads førstelagsstall, har han for lengst nådd målet om å vise like mye på fotballbanen som han gjorde på isen.

Da kan det være greit å sette et nytt mål, og for Joachim faller det seg naturlig: Far Morten Thomassen spilte nemlig for FFK fra 1984-1988, og opplevde også å bli norgesmester.

- Å passere fader\'n er et mål, for jeg får stadig høre at jeg ikke har oppnådd like mye som ham, sier Joachim. 

Første steg mot seniorsuksess er å etablere seg i Tippeligaen. Når det gjelder dette, finner Thomassen stor inspirasjon i jevngamle Tarik Elyounussis suksess.

- Tarik er en kamerat, som jeg også har gått på skole sammen med. Det har vært artig å se hvor godt han har lyktes. Det gjør også at jeg får større tro på at jeg kan slå gjennom, sier han.

OGSÅ HOCKEYTALENT: FFK-spiller Joachim Thomassen (t.v.) er her i kamp med Moss-spilleren Vladan Grujic under treningskampen mellom Fredrikstad og Moss forrige måned.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media