Gikk på trynet

Norge- Ukraina 1- 5. Norge gikk på et stortap mot Ukraina på Jordal Amfi i går ettermiddag. De norske spillerne var svært langt nede, men så kom hjelpen ingen trodde var mulig.

Alle på Jordal Amfi, inkludert det norske laget, trodde hviterusserne skulle slå Tyskland. Dermed ville Norge vært slått ut av kvalifiseringen før de siste kampene i dag.

- Jeg regnet med at Hviterussland ville vinne lett, sa landslagsveteran Ole Eskild Dahlstrøm.

Så skjedde det ingen trodde var mulig. Tyskerne holdt hviterusserne til 1- 1.

- Tyskerne er interessert i å vise en best mulig figur før kommende A-VM på hjemmebane, sier landslagssjef Leif Boork til Dagbladet

Nervekamp

Norge kvalifiserer seg til OL i Salt Lake City med seier i dagens oppgjør mot Hviterussland. Med uavgjort eller hviterussisk seier må Norge være hjemme og slikke sårene.

- Jeg kan ikke love seier, men jeg kan love at vi skal gjøre alt vi kan for å slå hviterusserne, sier Boork. Han mener presset nå ligger på hviterusserne.

- De kom til Norge som favoritter og nå kan de bli utslått, sier Boork.

- Det vil bli en psykologisk nervekamp, men vi vet hva vi går til, sier Boork, som hadde et møte med de norske lederne for å legge taktikken i går kveld.

Sitter trygt

Fem timer tidligere krevde flere i den norske sportspressen trener Leif Boorks hode på et fat etter det ydmykende tapet mot Ukraina. Svensken svarte konsekvent følgende:

- Jeg kommer ikke til å slutte og stiller heller ikke plassen min til disposisjon. Det er opp til forbundsstyret å avgjøre om jeg må gå, sier Boork, som får støtte av Ishockeyforbundet

- Det vil uansett bli en evaluering etter OL-kvalifiseringen, men i mine øyne sitter Leif Boork trygt. Dette selv om Norge ikke skulle kvalifisere seg til OL, sier ishockeypresident Bjørn Ruud.

Etter innsatsen i går fortjente nesten ikke det norske laget en ny sjanse. Ukrainerne tok ledelsen etter et minutt og 49 sekunder.

De norske spillerne på sin side pådro seg sykdommen: Målskrekk!

Skalv i buksene

- Vi skalv i buksene i begynnelsen av kampen, men spilte oss stort opp etter hvert, sier den ukrainske keeperen Konstyantyn Simchuk - som totalt stoppet 30 av 31 norske skudd på mål.

Det eneste målet den ukrainske keeperen slapp, kom midtveis i andre periode. Morten Ask sendte Per Åge Skrøder alene mot mål - og Skrøder utliknet sikkert og elegant til 1- 1.

Men i stedet for å ta ledelsen, så somlet nordmennene. I løpet av 35 sekunder scoret Ukraina to ganger.

Ukraina scoret to ganger til i siste periode uten at Norge klarte å redusere. Men hva betyr det når Norge får en ny sjanse i dag?

<B>PÅ TRYNE:</B>Per Åge Skrøder og Norge gikk på tryne i kampen mot Ukrainia. Morten Ask står og ser på at lagkameratene brenner en av Norges mange kjempesjanser. - Vi skalv i buksene i begynnelsen av kampen, men spilte oss stort opp etter hvert, sa den ukrainske keeperen Konstyantyn.