Gikk rett i Sykle til Jobben-tet

Kan to føtter tåle seks timers gange hver dag i åtte uker? Julie er med i «Sykle til Jobben» og prøver å finne ut nettopp det.

De to siste ukene har Julie Rakkestad vakt både forundring og beundring blant deltakerne i Sykle til Jobben. Fra dag én har hun ledet hele aksjonen.

Sekretariatet har blitt bedt om å sjekke henne for juks. Andre lurer på om hun virkelig finnes. Selv mottar hun e-post med spørsmål om hun er en hamster i bur.

- Ikke en hamster 

Rakkestad er bokstavelig talt ei høyst levende og oppegående dame. Den spreke 31-åringen jobber som resepsjonist på Rica Ishavshotel i Tromsø. Sammen med 60 andre ansatte, fordelt på fire lag, stiller de mannsterke i aksjonen. 

- Vi snakker ikke om noe annet enn Sykle til Jobben om dagen, ler Julie.

Hun bruker én time hver vei til jobb. I tillegg legger hun inn noen reale omveier både før og etter arbeidstid, for å holde på topp-plasseringen. Innimellom gåturene holder hun linedance-sesjoner for kollegaene.

- Jeg får mye positive tilbakemeldinger, både fra kollegaer og fra andre rundt omkring i landet som lurer på hvordan det går, sier hun.

Sofaslave

GÅR FOR SEIER: Julie Rakkestad bruker også sykkelen, men hovedsaklig er det gåingen som bidrar til at hun leder aktivitetsaksjonen. Foto: PRIVAT
GÅR FOR SEIER: Julie Rakkestad bruker også sykkelen, men hovedsaklig er det gåingen som bidrar til at hun leder aktivitetsaksjonen. Foto: PRIVAT Vis mer

Det var i fjor det startet. Rica Ishavshotel meldte seg på Sykle til Jobben, og endte med å bli fylkesvinnere i Troms. Suksessen ga mersmak. Nå er konkurranseinstinktet heltent, men ikke utbrent.

- Går du så mye ellers i året også?

- Til vanlig er jeg rimelig sofaslave. Det er staheten og konkurransen som driver meg, sier Julie. Kroppen begynner å merke kjøret, men hun er innstilt på å trosse både gnagsår og stive muskler for å holde på førsteplassen.

- De andre får heller melde seg til massasjetjeneste, sier hun lattermildt.

Drar innpå

Det er trangt i teten, og bare minutter skiller lagene fra hverandre. Kvs-Lyngdal-Ekstrem leder i øyeblikket med 1597 minutter aktivitet i snitt per deltaker.

Bare to minutter skiller dem fra Julies lag, Rica Ishavshotel 07. Også Multiconsult og Statens vegvesen hevder seg i toppen.

Sykle til Jobben varer i enda seks uker, så her er ingenting avgjort. Følg med på www.sykletiljobben.no.

Gikk rett i Sykle til Jobben-tet