- Gikk som en sinke

Det gikk på krabbegir for Tor Arne Hetland, og han kunne takke lagkameratene for at det ble et nytt stafettgull i NM i Molde i går.

- Det var som å gå med håndbrekket på, er Hetlands beskrivelse av de siste kilometerne av etappen. Mannen som i fjor markerte seg som verdens raskeste langrennsløper med OL-gullet i sprint, hadde på ingen måter dagen.

Byåsens Frode Estil ledet etter første etappe, men Hetlands svake løp gjorde at Byåsen falt ned til fjerde plass etter andre etappe. Han hadde bare 14. beste etappetid.

- Jeg åpnet lett og hadde en bra fart de første to- tre kilometerne. Derfra og inn gikk jeg som en sinke, sier en skuffet Hetland.

Håper på VM

Men skiskytteren Lars Berger gikk forbi alt og alle med den beste etappetida på ankeretappen og tok sitt annet NM-gull på like mange dager. Byåsen vant stafetten for tredje år på rad. Berger trives godt med å gå skirenn uten den tunge børsa på ryggen, og nå håper han å bli tatt ut på Norges VM-lag i langrenn. Sportssjef Bjørnar Håkensmoen offentliggjør laget i dag.

Forkjølet

- Det hadde vært moro, og jeg håper i det lengste. Men samtidig skjønner jeg godt hvis jeg ikke blir tatt ut. Jeg mangler internasjonale resultater, som også er et svært viktig uttakskriterium, sier Lars Berger.

Etter å ha deppet en halvtime, var Hetland klar for å juble for stafettgullet i går. Men bekymringene med tanke på VM klarer han ikke å riste av seg.

- Jeg har vært forkjølet i et par uker og fått trent lite. Det er nok også årsaken til stafettsmellen. Nå føler jeg meg frisk, men ikke rask. Jeg har tre og en halv uke på å finne VM-formen, og jeg håper virkelig det holder, sier rogalendingen.

I dag legges planen for hvordan han skal trene fram mot VM. Det planlagte høydeoppholdet i Seisser Alm kan bli avlyst.

- Planen er å dra til Italia tirsdag, men kanskje er det like greit at jeg blir hjemme og trener i stedet, sier Tor Arne Hetland, som uansett satser på å få med seg sprinten i Reit im Winkl 12. februar.

Sammen med Cristian Zorzi er Hetland favoritt i sprinten i Val di Fiemme 26. februar, der han skal prøve å forsvare sitt VM-gull.

OG ETTER: En sliten og distansert Hetland sender ut Lars Berger - som ordnet opp.
FØR ETAPPEN: Tor Arne Hetland (grønn nummer 1) tar over for Frode Estil (bak, med rødt startnummer). Deretter Roger Djupvik.