Gikk til angrep:
- Ikke la deg lure

Ole Gunnar Solskjær og kaptein Harry Maguire gikk til angrep etter etterlengtet seier. Det er ikke alle som ble like overbevist over det Manchester United viste - både på og utenfor banen.

LUFTET FRUSTRASJON: Ole Gunnar Solskjær var kritisk etter Everton-seieren. Foto: REUTERS/Paul Ellis/NTB Scanpix
LUFTET FRUSTRASJON: Ole Gunnar Solskjær var kritisk etter Everton-seieren. Foto: REUTERS/Paul Ellis/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ole Gunnar Solskjær (47) fikk etterlengtet pusterom med 3-1-seieren over Everton i helga.

Det var lagets sjuende strake borteseier i ligaen (ti på rad uten tap), tangering av rekorden til Sir Alex Ferguson fra 1993.

En opptur for Solskjær, som mange mener måtte gå seirende ut av duellen mot managerkollega Carlo Ancelotti. Nordmannen la heller ikke noe imellom etter kampen, da han slaktet kampoppsettet.

- Oppsettet er laget for at vi skal tape. Jeg sa det til deg tidligere at jeg ville snakke om kamptidspunktet. Vi fikk Luke Shaw skadet, fordi vi spilte i Tyrkia onsdag kveld og tidligkamp her. Hvem er ansvarlig for det? Jeg har fått nok. Det er en vits, freste Solskjær i seiersintervjuet.

Han innrømmet at han ikke ville snakke om det før kampen, fordi han ikke ville gi spillerne en mulighet til å komme med unnskyldninger.

- Vil ikke vi skal gjøre det bra

United-kaptein Harry Maguire var også i fyr og flamme etter seieren, og innrømmet at det er vanskelig å ignorere den stadige kritikken mot klubben.

- Noe jeg har bitt meg merke i under tiden her - jeg har vært her halvannet år - er at vi er den klubben det snakkes mest om i verden, mener Maguire og fortsetter:

- Hvorfor? Fordi vi er den største klubben i verden. Folk vil ikke at vi skal gjøre det bra. Hvorfor? Sannsynligvis på grunn av suksessen vi har hatt tidligere.

Det er tydelig at United-leiren har mye frustrasjon som skal ut, etter at de røde har gått seks strake ligakamper på Old Trafford uten seier.

- Ikke gå i den fella

Men det er ikke alle som er overbevist over «oss mot dem»-holdningen som tilsynelatende skapes i den røde delen av Manchester om dagen.

«Problemet er at ikke noe av det var overbevisende; hverken det som ble levert på banen hvor Maguire skreik 'Get in', eller raserianfallet til Solskjær som var rettet mot TV-selskapene. Han sa at han hadde vært bekymret i en måned, så hvorfor tok han det ikke opp offentlig da?», skriver Dominic King i en kommentar i Daily Mail, med tittelen: «Ikke la deg lure av Manchester United».

Solskjær hintet riktignok om misnøyen med det tøffe kampprogrammet før kampen, men da seieren var i boks gikk han til verbalt angrep.

Mange vil nok se på seieren over Everton som et tegn på at United er på vei opp igjen. King mener vi ikke må la oss lure av en seier mot et Everton-lag som har slitt lenge, og som nå står med tre strake tap i Premier League.

«Ikke gå i den fella. Everton var elendige. Carlo Ancelotti ble oppgitt og forvirret over det som ble levert defensivt», skriver King, som mener Everton «ga United tre mål» og ikke spiller med samme selvtillit som i starten av sesongen.

«Det at Solskjær sa at han ikke ville gi denne gruppa unnskyldninger forteller at han fortsatt tviler på dem. Alle gjør det», mener King.

Samuel Luckhurst i Manchester Evening News mener Solskjær burde tatt opp temaet etter tapet mot tyrkiske Basaksehir i Champions League, fordi kritikken overskygget det han kaller en «fantastisk seier».

Det er nå landslagpause for klubbene. Trolig vil 16 Manchester United-spillere være involvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer